New South Wales is een staat in Australie die vooral bekend is door de prachtige natuur en mooie culturele bezienswaardigheden. De hoofdstad is Sydney, de meest bevolkte stad van het land. New South Wales is een erg populaire vakantiebestemming. Maar stel je bent van plan hierheen te gaan… Welke plekken kun je echt niet missen? Wij zullen de mooiste plekken van New South Wales voor je op een rijtje zetten.

 

Blue Mountains National Park

Deze plek is super bijzonder. Je vind hier overal om je heen mooie natuur met watervallen en rotsen. Er staan in deze omgeving enorm veel eucalyptusbomen die zorgen voor een blauwe waas boven de bomen. Dit komt door de verdamping van druppels olie die van de bomen af komen. Vandaar ook de naam Blue mountains. Al deze elementen bij elkaar geven een prachtig uitzicht. Deze plek is een beschermd natuurgebied waar veel zeldzame planten en diersoorten voorkomen. Je kunt bij de Blue Mountains wandelen, raften, mountainbiken of bergbeklimmen. 

 

Snowy Mountains

Klaar om de hoogte in te gaan? Snowy Mountains is een gebied met de hoogste bergen van australië. Tijdens de maanden juli t/m september kun je hier zelfs skiën. Dat is een hele gave ervaring! Het mooiste deel van de Snowy Mountains is het Mount Kosciusko National Park. Hier staat de hoogste berg genaamd ‘Mount Kosciusko’. Je kunt deze prachtige berg vanaf verschillende plekken beklimmen. De tocht valt best mee en is zeker de moeite waard. Je kunt bij het Mount Kosciusko Park veel activiteiten uitvoeren zoals paardrijden en mountainbiken. Het grootste deel van de berg is te bereiken met een scooter of auto. Tip: draag tijdens het scooterrijden een jethelm van Helmonline zodat je veilig op pad gaat.

 

Hunter Valley

Hunter Valley is het oudste wijngebied van Australië. Bij dit gebied zijn super veel wijngaarden te vinden met onder andere Shiraz en Semilon. Al deze wijngaarden bij elkaar geven een prachtig beeld. Het is vooral leuk om te fietsen langs de verschillende wijngaarden, maar je kunt ook een rondleiding volgen. Je kunt bij Hunter Valley ook terecht voor wijnproeverijen. Genoeg wijn gezien? Je hebt bij Hunter Valley ook meerdere kaasfabrieken, een chocoladefabriek en een bierbrouwerij. Er is dus genoeg te zien!

 

Sydney

Natuurlijk kan Sydney niet missen op dit lijstje. Het is de grootste stad van australië en je moet er eigenlijk wel geweest zijn wanneer je in New South Wales bent. Sydney is wel even wat anders dan de tot nu toe genoemde bezienswaardigheden. Het is een hippe, drukke stad met ongeveer 4 miljoen inwoners. Je zult je hier zeker niet vervelen. Je kunt in Sydney meerdere populaire bezienswaardigheden vinden zoals het Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Daarnaast zijn er prachtige parken en stranden waar je kunt relaxen en kun je genieten van het bruisende nachtleven.

 

Lord Howe eiland

Beleef een onvergetelijk avontuur op het Lord Howe eiland. Dit eiland is net een paradijs. Er zijn zeldzame planten, vogels en zeedieren te vinden. Wanneer je op dit eiland bent kun je niet anders dan genieten. Het eiland bestaat uit prachtige witte zandstranden en exotische wouden. De beste manier om dit eiland te verkennen is op de fiets. Zo haal je alles uit je avontuur. Ook kun je er heerlijke wandelingen maken… Het Lord Howe Eiland is de perfecte plek om te snorkelen en te duiken. Je zult prachtige vissen, koralen en schildpadden tegenkomen.

 

We hopen dat we je op weg hebben kunnen helpen met jouw trip naar New South Waves. Hou deze prachtige plekken in je achterhoofd, we zijn erg benieuwd naar jouw ervaring. Heel veel plezier met dit unieke avontuur.