Bibliocenter Weert in teken van Australië

0
111
Bibliocenter Weert

Wil jij meer weten over Australië? Bezoek dan in januari 2020 Bibliocenter Weert. De bibliotheek staat die maand helemaal in het teken van Down Under.

De bibliotheek is al een tijdje veel meer dan een plek waar je alleen maar boeken kunt lenen. Sterker nog, steeds meer bezoekers komen niet voor de boeken, maar steeds vaker voor evenementen. Ook in Weert (Limburg) kun je terecht voor leuke evenementen. Zo is januari omgedoopt tot de “Down Under Weken”. Natuurlijk staan deze maand boeken over Australië in de schijnwerpers, maar er is meer. Gedurende deze maand organiseert de bieb lezingen, workshops, fototentoonstellingen en proeverijen.

Het programma van de Down Under Weken van Bibliocenter Weert

8 januari 2020 – Ad Borsboom over Aboriginals

Ad Borsboom is cultureel antropoloog (emeritus hoogleraar, zelfs) met een zwak voor Australië. Tijdens deze lezing vertelt hij over de oorspronkelijke bevolking van het land. Hoe pasten de aboriginals zich aan aan het landschap en het klimaat? Hoe communiceerden ze. Hoe ziet de cultuur eruit en hoe zijn ze er in de moderne tijd aan toe.

De lezing duurt van 19:30-21:30. Entree is € 10.

11 januari – Australië als vakantieland

Op 11 januari gaat Bibliocenter Weert op de commerciële toer en verwelkomt het een reisbureau met een stand met reisinformatie over Australië. Denk aan reisroutes en belangrijke attracties. Hmm, daarvoor hoef je niet naar Weert. Die info vind je bij ons ook al. Maar als je toch in de buurt bent (tussen 10:30-14:30), de entree is gratis.

14 januari – De magie van Backpacken

Tussen 19:30-21:30 komt een ervaren backpacker (drie reizen in 17 jaar) langs bij het Bibliocenter Weert om te vertellen over zijn avonturen in Australië. Niet schrikken, want Twan Linders (over hem gaat het hier) is inmiddels al 43 jaar oud.

Hij komt van die typische Australische verhalen vertellen waarvan je je afvraagt of het niet verzonnen is. Maar of je het nu gelooft of niet, het zijn mooie verhalen.

Natuurlijk vertelt hij ook over zijn eigen reizen en deelt hij tips over het reizen.

Entree is € 7,50.

18 januari: workshop didgeridoo

Deze workshop is alleen voor mannen. Althans, dat leert de traditie ons, want vrouwen die didgeridoo spelen verliezen volgens de overlevering hun vruchtbaarheid. Geloof jij hier niet in, ben je man (of wil je toch geen kinderen)? Kom dan op 18 januari van 13:30-15:00 naar Weert om de basisbeginselen te leren van het muziek maken met de didgeridoo.

Een ervren instructeur vertelt over de geschiedenis van de Didge en leert ons de techniek van de circulaire ademhaling die essentieel is voor het bespelen van dit instrument.

Wist je trouwens dat deze manier van ademhaling schijnt te helpen tegen snurken?

Entree is € 7,50

Meer informatie over de Down Under Weken in Bibliocenter Weert?

Wil je meer weten over het programma? Bezoek dan de site van Bibliocenter Weert.

DELEN
Vorig artikelBagBnB: Eindelijk je tas veilig stallen
Volgend artikelAustralië zindert, smeult en brandt
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.