Australië wordt door ons als Europeanen veel bezocht. Dit is ook niet zo gek; het leven ‘down under’ heeft namelijk ongelooflijk veel mooie dingen te bieden. Of je nu met je blote voeten loopt over de prachtige stranden die zich eindeloos lijken uit te strekken, of je je in het drukke stadsleven van Sydney begeeft, je kijkt er je ogen uit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bijzondere nationale parken met al het mooie wild wat hier rondloopt of de bijzondere wijnkelders waar je op ontdekkingstocht kunt… Het leven in Australië is als uit een prachtige droom. Is dit voor jou ook een droom? Dan ben je vast allang op de hoogte van alle bijzondere natuurgebieden en prachtige bezienswaardigheden die dit land je te bieden heeft. Vergeet echter niet dat ook het praktische gedeelte van jouw reis een zeer belangrijk onderdeel is van je voorbereiding. Het maken van een grote reis kan namelijk zeer overweldigend aanvoelen. Bereid je daarom goed voor met de onderstaande checklist. Zo weet je zeker dat jij alles bij je hebt voor deze bijzondere reis.

 

Welke documenten heb je nodig als je naar Australië gaat?

1. Je paspoort inclusief je Australische visum
2. Je vliegtickets
3. Je rijbewijs
4. Je creditcard en eventueel nog een pinpas
5. Je verzekeringsdocumenten
6. Je vaccinatieboekje
7. Je CV (in het Engels) indien je van plan bent onderweg te proberen wat extra geld te verdienen
8. Een reisapp en/of een reisgids
9. Cash geld; het kan voorkomen dat je niet overal kunt pinnen of dat niet overal jouw creditcard geaccepteerd wordt. Daarom is het hebben van cash geld op reis altijd een goed idee.

 

Welke basisitems moet je in ieder geval bij je hebben?

1. Ondergoed
2. Je pyjama of andere nachtkleding
3. Je bikini, badpak of andere zwemkleding
4. Sokken
5. Meerdere korte broeken en/of korte rokjes
6. Meerdere t-shirts
7. Een aantal truien en/of vesten voor als het wat frisser is
8. Goede wandelschoenen
9. Sandalen
10. Een hoedje of pet
11. Handdoeken en/of strandlakens
12. Vergeet daarnaast je toiletspullen niet. Denk hierbij aan shampoo, conditioner, douchegel, deodorant, je tandenborstel en tandpasta, je haarborstel, balsem voor je lippen, scheerspullen, de anticonceptiepil, antimuggenspray, tampons en/of maandverband en een nagelschaar. Draag jij lenzen? Vergeet dan ook niet voldoende lenzen te bestellen en mee te nemen voordat je vertrekt. Je wilt natuurlijk niet zonder daglenzen komen te zitten tijdens je reis.
13. Een bagagelabel voor aan je koffer en/of backpack

 

Backpackend door Australië

‘The land down under’ is een prachtige bestemming waar tal van activiteiten zijn voor jonge backpackers, waar je snel vrienden maakt en waar het leven Westers aanvoelt, maar wat minder haastig is. De mensen leven er veel buiten, zijn vaak in het park, op het strand of op een (surf)plank te vinden. Ga je backpackend Australië door? Zorg dan dat je niet teveel meeneemt!
Verder is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het, wanneer het in Nederland zomer is, het in Australië winter is en andersom. Je kunt het noorden van Australië het beste bezoeken wanneer regenseizoen voorbij is, dus tussen mei en november. Het zuidoosten van Australië bezoek je het beste tussen september en december.

Dit wil je bij je hebben bij het backpacken:

1. Natuurlijk: je backpack
2. Onmisbaar: een slotje voor aan jouw backpack
3. Vergeet niet: een regenhoes voor om je backpack
4. Een EHBO-setje en je medicijnen
5. Een (teken)pincet
6. Een notitieboekje met alle telefoonnummers die je kunt bellen in het geval van nood
7. Een zakmes
8. Een pen
9. Onmisbaar op reis: een wereldstekker
10. Moneybelt
11. Een verlengsnoer
12. Een goede waterfles
13. Een koptelefoon of oordopjes om muziek mee te luisteren
14. Je camera
15. Plastic lepel, mes, vork en beker
16. Een verlengsnoer
18. Een stuk touw met wat wasknijpers

 

Handige apps voor tijdens je reis

Vind je het niet leuk om alles vooraf te regelen en wil je op locatie beslissen waar je wat gaat eten, welke activiteiten je onderneemt en/of hoe je van locatie A naar locatie B komt? Dan zijn deze apps essentieel gedurende jouw reis:

1. Tripadvisor
2. Uber of GrabTaxi
3. Google Maps
4. Booking.com