Past deze foto of achtergrond goed op mijn Instagram feed of story?” Het is tegenwoordig een standaard vraag wanneer je op reis gaat. Je wilt je familie, vrienden, collega’s en kennissen toch wel een beetje jaloers maken met de mooiste kiekjes op je social media. We kennen allemaal wel de standaard vakantiefoto’s, maar what makes your picture stand out from the rest? Juist, een adembenemende foto op een toffe locatie!

Benieuwd welke plekjes echt thuis horen op jouw Instagram feed? Lees hier onze favoriete Instagram hotspots van Sydney!

 

1. Wedding Cake Rock

Wedding Cake Rock is een bekende rotsformatie langs het indrukwekkende kustpad in het Royal National Park. Deze hotspot heeft haar naam te danken aan het feit dat het er ook echt uitziet als een wedding cake. Daarnaast kennen we allemaal het gezegde: ‘Als je iets wilt, moet je er hard voor werken’. Wil je unieke, jaloersmakende foto’s maken op Wedding Cake Rock? Wees dan voorbereid voor een zware, ruwe klim omhoog. Maar dan heb je ook wat! 

 

2. Bondi Beach

Geen enkele bezoek aan Sydney is helemaal compleet zonder te zijn geweest op Bondi Beach. Ooit Bondi Rescue gezien? Dan weet je vast wel hoe het hier aan toe gaat. Een grote menigte aan mensen die een verfrissende duik in de zee willen nemen of willen bakken op het wereldberoemde strand. Ga langs de Bondi Icebergs en Icebergs Pool in het zuiden, want hier kan je waanzinnige foto’s maken, vooral met zonsondergang!

 

3. Chinese Garden of Friendship

In het hart van het bruisende Sydney kun je de kalmte weer opzoeken in de Chinese Garden of Friendship. Laat je omgeven door een compleet groene wereld met exotische planten, fleurige bloemen, watervallen, vijvers en paviljoenen en word helemaal zen. Kortom, genoeg plekjes waar je foto’s kunt maken die later op je Instagram kunnen schitteren!

 

4. Sydney Opera House/Sydney Harbour Bridge

Natuurlijk mogen deze klassiekers niet missen uit ons lijstje. Ondanks dat je deze twee attracties apart op de foto kunt nemen, kan het dankzij de ligging van de twee bezienswaardigheden een prima mogelijkheid zijn voor een ‘twee vliegen in één klap’ moment. Neem een foto vanaf de brug of maakt een rondvaart en schiet waanzinnige foto’s vanaf het water!

 

5. Angel Place Birdcages

Hoe uniek is dit? Dit zeer betekenisvolle kunstwerk te vinden op Angel Place is genaamd Forgotten Songs van Michael Thomas Hill. Als je naar boven kijkt zie je lege vogelkooien hangen. Dit kunstwerk symboliseert de vogels die hier ooit te horen waren en hier leefden, maar weg werden gedreven door de urbanisatie. 

TIP: ga op zoek naar de sensor op straat. Zo krijg je de verschillende liedjes van de vogels voor die tijd van de dag horen.

 

6. Museum of Contemporary Art Sydney

Het Museum of Contemporary Art (MCA) is de perfecte gelegenheid voor de artistiek en stijlvol ingestelde Instagrammer. Als je van plan bent om Sydney te bezoeken, dan hoort deze hotspot zeker op je lijstje. Wel is het aan te raden om van te voren op te zoeken welke tentoonstellingen op dat moment lopen, zodat je waanzinnige unieke fotomomenten kunt creëren. 

 

7. Bare Island

Bare Island is een klein eiland in het zuidoosten van Sydney. Het is een geweldige plek waar je ultiem tot rust kunt komen, maar ook fantastische kiekjes kan maken (vooral met zonsondergang). Solo, met je beste vriend(in) of je geliefde. Als je er toch bent en je Instagramfoto ready is, is duiklessen nemen ook echt een aanrader. Hier kun je namelijk een prachtige onderwaterwereld ontdekken.