9 Redenen waarom muggen altijd jou moeten hebben

0
2824
mug-steekt
Waarom vindt de mug jou zo lekker? (Foto: Pexels.com)

Als je naar Australië vertrekt denk je natuurlijk aan zonnebrand olie. Maar ook muggen zijn in sommige delen van het land volop aanwezig. Vergeet dus niet anti-muggen spul mee te nemen. Toch kan het zijn dat ze je alsnog te pakken krijgen. “Waarom moeten ze MIJ toch altijd hebben?”, kun je jezelf dan afvragen.

In dit artikel 9 redenen waarom muggen jou zo lekker vinden:

#1 Muggen houden van CO2

Muggen vinden hun prooi onder meer door CO2 te zoeken. Mensen met meer lichaamsvolume stoten bij het ademen meer CO2 uit. Daardoor hebben muggen een voorkeur voor zwangere vrouwen of dikkere mensen.

#2 Muggen houden van lichaamsbeweging

Als je na #1 meteen denkt: “Ik ga sporten om af te vallen, zodat de muggen me niet vinden”… helaas. Bij het sporten ga je zweten. Daarbij komt melkzuur vrij. Muggen zijn hier dol op.

#3 Muggen houden van bier

Ai… natuurlijk vertel je tegen iedereen dat je naar Australië gaat om de wereld te zien, jezelf beter te leren kennen en al die andere redenen die goed klinken. Maar wees eerlijk: je wil ook gewoon feesten. Vaak komt daar een biertje of twee, drie, vier… bij kijken. Muggen houden ook een feestje en ruiken wanneer je een paar pilsjes op hebt. Misschien ook in Australië maar drinken met mate?

#4 Muggen houden van je bloedgroep

Uit onderzoek blijkt dat muggen een voorkeur hebben voor bloedgroep O. De rhesusfactor maakt niet uit. Schijnbaar is het waar dat je “zoet bloed” kunt hebben.

#5 Muggen houden van je genen

Bepaalde genen maken je onweerstaanbaar voor muggen. Bedank je ouders daar maar voor.

#6 Muggen houden van hygiëne

Deze klinkt misschien raar, maar misschien moet je je minder vaak wassen. Het blijkt namelijk dat een grotere variëteit aan bacteriën op je huid je onaantrekkelijker maken voor muggen. Hoe meer bacteriën, hoe beter.

40% DEET oplossing, 60 ml, kost minder dan een tientje

#7 Muggen houden niet van je afweer

Sommige mensen zijn gezegend met een natuurlijke anti-muggenspray. Hun huid scheidt een natuurlijke afweerstof af. Andere mensen hebben pech. Hun huid geeft juist een lokmiddel af.

#8 Muggen houden van zwangere vrouwen

Muggen komen niet alleen af op zwangere vrouwen vanwege de CO2 (zie #1), maar ook vanwege allerlei hormonen.

#9 Muggen houden van vrouwen

Trouwens, ook niet zwangere vrouwen zijn voor muggen erg aantrekkelijk.

Sommige van de bovenstaande factoren kun je beïnvloeden (vooral #3…maar ja), de meeste niet. Gelukkig is er in Australië geen malaria te vinden. Dat maakt muggenbeten echter niet minder irritant. Zorg dus dat je altijd een goede afweer bij je hebt. DEET is algemeen bekend als geweldige stof tegen muggen. Goed, het spul stinkt. Maar het scheelt wel een hoop beten.

Een flesje 40% DEET kost bij www.backpackkit.nl slechts een tientje. Je krijgt dan 60 ml. Bij De Online Drogist verkopen ze flesjes 40% DEET van 15 ml voor € 2,99.

 

DELEN
Vorig artikelHeet? Dit is nog maar het begin
Volgend artikelByron Bay – meer dan een uithoek
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.