Een reisdagboek met TravelDiaries

0
1043

Wanneer je op reis gaat, wil je herinneringen verzamelen. Dat geldt voor een normale vakantie, maar natuurlijk des te meer voor de reis van je leven. Met TravelDiaries wordt je dit wel héél gemakkelijk gemaakt.

Wat is traveldiaries?

Travel Diaries is een site waarop je heel gemakkelijk een gratis account kunt aanmaken. Op deze account maak je één of meer reisdagboeken, waaraan je heel makkelijk je reisverhalen kunt toevoegen. Voor elke reis één. Het mooie is dat je vervolgens per hoofdstuk kan aangeven of dit openbaar gemaakt moet worden of niet. Als je kiest voor een openbaar hoofdstuk, zorgt TravelDiaries ervoor dat dit mooi opgemaakt gedeeld kan worden met vrienden en familie. Het toevoegen van foto’s gaat supersimpel. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met allerlei technische instellingen. Het is bijna net zo makkelijk als facebook. Maar dan cooler. Want je kunt er veel meer mee.

Route aangeven in je reisdagboek

Een van de coole features van TravelDiaries is dat je bij je dagboek een locatie kunt aangeven. Door pins op de kaart te zetten kun je je reisroute heel overzichtelijk weergeven. De mate van detaillering is ongekend, je kunt zelfs op straatniveau pinnen!

Een tastbare herinnering

Maar waarom zou je voor Travel Diaries
kiezen en niet voor één van de vele andere reisblog-diensten? Nou, omdat het heel eenvoudig is om je reisverslag in uitgeprinte versie te laten thuisbezorgen. Dit hardcopy dagboek wordt gedrukt op A5-formaat, lekker handzaam. Je kiest een mooie kaft, drukt op een paar knoppen en je hebt een prachtig opgemaakt boek. Een sieraad voor je boekenkast!

Handig

Je hoeft niet per se toegang te hebben tot een pc of laptop om TravelDiaries te gebruiken. Ook met een tablet kun je zelf je dagboek actualiseren. Zo kun je met je iPad foto’s maken en deze gelijk uploaden naar je dagboek.

Eens uitproberen

Laten we deze dienst eens uitproberen. Registreren kan ouderwets via je email, of via facebook. Appeltje-eitje. Het grootste deel van de tijd die ik nodig had voor de registratie was nodig om mijn mail te openen. Zodra je inlogt staat je eerste dagboek klaar voor bewerking.

Het leuke is dat de omgeving waarin je werkt heel natuurlijk en intuïtief aanvoelt. Je dagboek ligt op een houten tafel. Eigenlijk kun je meteen aan de slag, maar het is slim om even de uitleg te lezen. Hier krijg je een vierstappenplan, waarmee je precies weet hoe je je dagboek qua layout kunt inrichten. Superhandig! Vanaf nu ga ik deze App voor al mijn reizen gebruiken!

Minpuntje: geen smartphone app

Eigenlijk heeft TravelDiaries slechts één minpuntje: je kunt het met je smartphone niet gebruiken. Dus helaas kun je geen foto met je telefoon maken en die gelijk uploaden. Een beetje een gemiste kans, maar wie weet komt dat nog een keer in een toekomstige update…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.