Getest: een weekendje kamperen met Backpackkit (1 van 3)

1
2578
(c) Backpackeninaustralie.nl

Afgelopen Hemelvaartsweekend beloofde het mooi weer te worden. Zomers zelfs. Een ideaal moment om even een korte campingttrip te plannen en gelijk een paar producten te testen die Backpackkit.nl ter beschikking heeft gesteld.

Op dit kampeertripje, gewoon in Nederland dit keer, nam ik de volgende items mee: reisslot, bestekset, reishanddoek (twee maten), slaapset, zakmes, waterfles en de karabijnhaak. Deze items zijn allemaal onderdeel van het Backpackkit.nl basispakket.

Deze items heb ik allemaal “in het veld” voor je getest. Omdat het voor één artikel wat veel zou worden, heb ik mijn testverslagen opgedeeld in drie delen. In het eerste deel bespreek ik het slot en de bestekset. Het tweede artikel gaat over de reishanddoeken en hoe lekker het slaapsetje slaapt. Vervolgens kijken we in deel drie naar de waterfles en de daypack.

In een vervolgtest zullen ook de andere onderdelen van het basispakket aan bod komen.

En dan nu deel 1: slot en bestekset.

reisslot-cijferslot
Reisslot (Foto: Backpackkit.nl)

Reisslot ( € 3,50 )

Van mijn ouders heb ik het idee meegekregen dat je op vakantie geen dure artikelen meeneemt, want dan worden ze ook niet gejat. Maar ja, wie kan er nog zonder smartphone of tablet? En trouwens, je paspoort wil je ook veilig houden. Ook moet je in sommige hostels borg betalen voor je bord, mok en bestek. Soms willen mensen hun eigen gebroken item dan weleens vervangen door het jouwe. Dan kan een simpel reisslotje net het verschil maken.

Het reisslot van backpackkit.nl is een eenvoudig cijferslotje met een staalkabeltje als sluiter. Het is lichtgewicht en flexibel. Ook kun je zelf je eigen cijfercombinatie kiezen. Daarvoor had ik wel even de handleiding nodig. En zelfs met deze handleiding was het nog een heel gepiel. Je moet namelijk met een klein object (een pen) een pinnetje opzij schuiven. Maar dit beweegt wat stroef en springt snel terug. Lastig dus. Maar goed, dit doe je een keer en dan ben je er in principe vanaf.  Daarna werkt het heel handig en soepel.

Waardering: 3,5/5

Bestekset ( € 2,95 )

reisbestek
reisbesteksek gebruiksklaar (Foto: Backpackkit.nl)

De bestekset van Backpackkit.nl bestaat zoals dat hoort uit een lepel, mes en vork, die op handige wijze aan elkaar te klikken zijn. Bij het eten ligt het bestek lekker in de hand. Ook het mondgevoel is prettig, zoals je dat van metalen bestek gewend bent.

Als ik een nadeel bij dit setje zou moeten noemen, zou ik het gewicht benoemen. Het besteksetje weegt alles bij elkaar 65 gram. Dat is niet veel, en voor de backpacker die vooral met het openbaar vervoer of eigen auto reist is dat geen probleem. Mocht je echter van plan zijn grote stukken te lopen, dan is elke gram er eigenlijk een te veel. In dat geval zou je beter een

reisbestek
Bestekset onderweg (Foto: backpackkit.nl)

bezoek brengen aan de outdoorspecialist om daar voor ongevee € 3 een plastic Spork te kopen. Deze weegt slechts 10 gram. En in combinatie met het zakmes (volgende item) dat 31 gram weegt, heb je een volledige bestekset.

Voor de echte grammenjager is deze set dus minder geschikt, maar de gemiddelde Australië-ganger kan hier prima mee uit de voeten.

Waardering: 3/5

Zakmes ( € 4,50 )

Een zakmes van plastic. Dat kan toch nooit wat zijn? Toen ik het uitpakte twijfelde ik dan ook even. Was dit een grap? Aan de andere kant, in films zie je weleens dat gevangenen elkaar neersteken met een scherpgeslepen plastic lepel, dus waarom ook niet?

Ik heb dit mesje “professioneel getest” door het te gebruiken om een broodje te snijden en te smeren, en door er een appeltje mee te snijden. Backpackkit.nl adverteert dit mesje zelf door te zeggen dat het ideaal is om fruit mee te snijden. Dus dat heb ik eerst geprobeerd.

Een ananas zal dit mes niet aankunnen. Maar dat geldt voor de meeste messen. Met een appel maakt dit plastic zakmesje echter korte metten. Nooit gedacht dat het zo scherp zou zijn.

Ook het snijden van het broodje ging erg goed. Eigenlijk beter dan met mijn Leatherman, waarvan het mesje toch net iets te kort is.

Een onverwacht succesnummer dus.

Hou er wel rekening mee dat dit mes, zelfs al is het van plastic, NIET met je handbagage mee mag in het vliegtuig!

Waardering: 4/5

In het volgende deel kijken we naar de reishanddoeken en het slaapsetje.

1 REACTIE

  1. Wauw, Australië… Dat is toch echt wel een droom van velen, lijkt mij?!

    Dat mesjes is wel bijzonder, zoals je zelf schrijft: “Een plastic mesje, dat kan toch nooit wat zijn!”.

    Dat lijkt me overal wel handig, ook buiten Australië!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.