Beleef Sydney net even anders (advertorial)

0
407

Je bent in Australië en wilt gaan stedentrippen.

Al is Sydney niet de hoofdstad van het land zoals de meeste denken, de stad is wel perfect om te beginnen om het land te gaan verkennen en de Australische sfeer te proeven. Sydney is een enorme multiculturele havenstad en er zijn verschillende wijken in Sydney die de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Ga naar Darling Harbour bijvoorbeeld. Dit gebied heeft veel restaurants en winkelcentra. Hier kun je dus goed winkelen. De meeste attracties bevinden zich in het City Centre. Met het uitstekende openbaar vervoer kun je gemakkelijk alle wijken bezoeken. Uiteraard moet je de beroemde Royal Opera House even bekijken, en als je wel een gokje wilt wagen, waarom niet even langs het Star City Casino in City West.

Sydney is rijk aan accommodatie, van peperdure hotels tot goedkope hostels. Bovengenoemde attracties zijn natuurlijk wel dé grootste toeristische trekpleisters en plaatsen waar het massatoerisme komt.

Uiteraard wil je sommige bezienswaardigheden niet overslaan, maar zou het niet veel leuker zijn om te overnachten in een typisch Australisch appartement en tegelijkertijd op een unieke manier kennis te maken met de stad? Je kan ervoor kiezen om bij de host thuis te verblijven, en zeg nu zelf, wie kent er Sydney nu beter dan een lokale inwoner? De host kan je wijzen naar plaatsen waar menig toerist nog niet komt, waardoor je écht proeft van de Australische cultuur met haar gewoontes en gebruiken. Je geniet van de gastvrijheid terwijl je je thuis voelt en ook nog eens geld overhoudt voor andere dingen.

Er zijn natuurlijk verschillende soorten vakantie appartementen wereldwijd, en het is maar net waar je voorkeur ligt.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om in een hostel te verblijven – die zijn er genoeg in Sydney. Het is goedkoop maar er zitten toch wel nadelen aan. Het is er anoniem en je bent vaak op je reisgids aangewezen, waardoor het massatoerisme moeilijker te ontwijken is. Ervaar Sydney op de Australische manier, ontwijk het massatoerisme, meng je onder de lokale bevolking en geniet van nét even anders dan anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.