Drink een wijntje bij Wineglass bay

0
187

Staat Tasmanië al op de planning? Nee? Misschien wordt het dan tijd om je geplande reisroute aan te passen, want Tasmanië staat bekend als een prachtig eiland, met natuur die onvergelijkbaar is met de rest van Australië. En als je toch die kant op gaat, dan is het een goed idee om te proosten met een glas goede wijn (of, zoals een backpacker betaamt: een Goon of Wine) bij Wineglass Bay.

Het schiereiland Freycinet Peninsula. Wineglass Bay is de grote inham aan de oostelijke kant. Onder het schiereiland ligt Schouten Island. Foto: NASA (via Wikipedia)

Wineglass Bay ligt in/aan Freycinet Peninsula, een nationaal park aan de oostkust van Tasmania. Coles Bay, het centrum van Freycinet Peninsula is prima bereikbaar met auto en openbaar vervoer en biedt ruimschoots voldoende overnachtingsmogelijkheden. Er zijn campings en backpackerhostels, maar je kunt ook kiezen voor luxere accommodaties. Ga je met een groep? Misschien kun je dan samen een huisje huren.

Bezoek Wineglass Bay

Wineglass Bay bezoeken kan op twee manieren. De relaxte, luxe manier en de low-budget avontuurlijke wijze.

Afbeelding van Winglass Bay (Freycinet NP)
Wineglass Bay. Links Mount Grayham, rechts Mt. Freycinet. (Foto: Wikipedia)

Wil je vooral genieten? Boek dan de Wineglass Bay Excursie. Je gaat dan per boot naar de baai en krijgt een mooie lunch voorgeschoteld.
Wanneer je voor deze cruise kiest, breng je een bezoek aan een strand dat tot de top-10 van de wereld wordt gerekend. Onderweg loop je het risico dat je zomaar een paar dolfijnen tegenkomt. Als je in de juiste tijd van het jaar komt, zie je misschien zelfs een paar walvissen.

Op een onbewoond (schier-)eiland


De afgelegen locatie maakt dat Glasshouse Bay nog heerlijk ongerept is en dat je er echt kunt rondlopen alsof je een eigen privé eiland hebt. Het contrast tussen het haast perfect ronde strand met duizelingwekkend wit zand en het prachtige saffier-blauwe zeewater brengt fotografen in vervoering. En er valt zoveel te ontdekken: ondiep water waar het wemelt van de vissen, verborgen grotten… en dan de prachtige pieken van roze graniet aan de noordzijde van de baai. Wow.

Wineglass Bay, Tasmanië

Blut? Dan is Wineglass Bay ook bereikbaar vanaf de camping bij Coles Bay. Het is even lopen, maar het is de moeite waard. Eerst klim je een stuk door een gebied bekend als “The Hazards” (de gevaren), tot je het uitzichtpunt bereikt. Veel mensen maken hier een foto en keren dan om, maar neem de tijd om verder te lopen en naar de baai af te dalen. Alles bij elkaar kost het zo’n twee uur lopen om vanaf de toegang van Freycinet National Park naar Wineglass Bay te komen. Maar, dan rekenen we de tijd dat je stil staat om te genieten van de omgeving en foto’s te maken niet mee.

Wat valt er nog meer te doen in de omgeving?

Kanoën Freycinet
Foto: Instagram/Freycinet_adventures

Wineglass Bay gezien? Dan hoef je nog niet weg, want er is voldoende te beleven in de omgevign.Voor de die-hard bushwalkers is er een hiking-trail dat je in vier dagen over het hele schiereiland voert. Maar met een prijskaartje van AUS$ 2400 (onder meer voor de begeleiding door een gids) valt dat buiten het budget van de gemiddelde reiziger. Gelukkig kun je er ook met een iets minder dikke portemonnee leuke dingen doen. Je kunt er bijvoorbeeld mooi kanoën.

Wil je actie? Dan heeft All4Adventure quadtochten in de aanbieding. Je kunt kiezen voor een 2-uurs activiteit of eentje die een halve dag duurt. Tip: draag vuile en oude kleren. Zelf bezoek ik voor dit soort activiteiten altijd even een kringloopwinkel. Dan heb je voor een paar euro een hele outfit. Het ziet er niet uit, maar wat maakt het uit wanneer je onder de modder zit?

Freycinet staat verder bekend als de perfecte plek voor alles outdoor: rotsklimmen, vissen, Scuba-duiken, mountain biken. Het kan er allemaal.

Ik zei het toch: deze bestemming wil je echt in je reisroute opnemen!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.