Kamperen in Kakadu

0
569
Kakadu (Photo: Hbieser, via PixaBay)

Wat is de beste manier om van de natuur te genieten? Nou, in ieder geval niet door er in een auto doorheen te racen, of vanuit een bus. Nee…je ervaart de natuur pas echt in al haar kracht wanneer je er de nacht in doorbrengt. In een tentje, of een swag.

Kakadu

In Kakadu, het uitgestrekte natuurgebied in het Northern Territory (“vlakbij” Darwin) kun je op veel plekken kamperen. Voor de wat behoudender kampeerders zijn er diverse verzorgde campings, zoals het Kakadu Resort, de Kakadu Lodge of Gagudja Lodge. Maar dat is voor softies 🙂

Voor het echte werk zet je je tent op op één van de aangewezen bush campings. Meestal is dat gratis.

Basale behoeften

Sommige officiële National Park Campings hebben vuurplaatsen waar je lekker van een kampvuur kunt genieten (of barbequeen), waterpunten en een toilet (dat ook echt doorspoelt). Hier betaal je wel een paar dollar voor, maar ook dat is goed te overzien.

Geniet van de ruige natuur van Australië. Val in slaap met de helderste sterrenhemel die je ooit hebt gezien en wordt in alle vroegte wakker van de vele dieren.

DELEN
Vorig artikelVogels spelen met vuur
Volgend artikelBackpacker is iets té zuinig
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.