NFA City Tours: Rondleiding door een dakloze

0
744
NFA City Tour

No Fixed Adress City Tours logoEen eenvoudig idee, dat in Melbourne werkelijkheid begint te worden. Daar is namelijk het Social Enterprise “NFA City Tours” gesticht. NFA staat voor No-Fixed-Adress, en dat is precies de essentie van het bedrijf.

NFA City Tours zet namelijk daklozen in als tourguide.

Beleef de échte stad

No Fixed Adress City Tours richt zich er naar eigen zeggen op om de tourist verhalen mee te geven die je niet ziet op ansichtkaarten, reisbrochures of vakantiebeurzen. Als je een wandeltour bij hen boekt, krijg je een ander stuk Melbourne te zien. “Een deel dat het gevolg is van veel economische, sociale en politieke veranderingen, echter een deel dat vaak niet gezien wordt en bol staat van niet-vertelde verhalen”.

Als toerist krijg je de kans om in de ziel van de stad te kruipen. Voorbij de facade en in de echte rauwe werkelijkheid. Je krijgt dingen te zien die de gemiddelde toerist niet onder ogen krijgt.

“We bieden concurrerende wandeltochten van wereldklasse aan, gegidsd door experts die dakloos zijn, of in de daklozenopvang wonen. Aangezien onze gidsen van de straat komen, kunnen ze niet alleen iets vertellen over de geschiedenis van de stad, maar kunnen ze ook dieper ingaan op de impact die historische gebeurtenissen op onze samenleving hebben gehad”.

Het bedrijf heeft de eerste twee gidsen al in dienst genomen: Peter “Burnsy” Burns en Mark Towler. Het is de bedoeling uit te breiden met meer gidsen en meer wandelingen.

Meer info: www.nfacitytours.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.