Maak eens een cruise op de Murray River

0
438

Bevindt je je in Adelaide en heb je zin in een relaxed dagje, waarbij je toch een hoop van de omgeving ziet? Maak dan eens een cruise over de Murray River.

Het begint al makkelijk, tenminste, als je geen moeite hebt met opstaan. De pickup is om 9:15 uur vanaf een van de hotels in Adelaide, of vanaf de Adelaide Coach Terminal. Vandaar maak je een ritje van anderhalf uur met de bus van GrayLine. Onderweg geniet je, behalve van de airco, van het uitzicht, want je rijdt door de outback van Mallee en door de Adelaide Hills. Je rijdt naar Mannum, een historisch stadje met iets meer dan 2100 inwoners, gelegen aan de westoever van de Murray River.

Aangekomen in Mannum ga je aan boord van een rivierschip, om een boottocht te maken over de langste rivier van Australië: de Murray River. Onderweg kom je onder meer langs oude en karakteristieke wilgen en Red River Gumtrees. Deze bomen zijn een thuis voor een grote verscheidenheid aan (water-) vogels. Ben je niet zo een kenner van de flora en fauna? De gids aan boord gelukkig wel. Hij of zij vertelt je alles over de omgeving en de geschiedenis.

Onderweg geniet je van een thee (of koffie) en lunch.

Even wandelen door historisch Mannum

Mannum Hotel

Na de boottocht is er nog wat tijd om Mannum te verkennen. Mannum heeft een aantal bezienswaardigheden, zoals Bleak House in Cliff Street, Bleak House in Cliff Streat en William Randell’s Dry Dock aan Randell Street.

Misschien kun je ergens nog een leuk souvenir oppikken. Of zit je liever in de lokale kroeg? Je mag het zelf weten.

Chocolade

Zorg wel dat je op tijd terug bent bij de bus, want er staat nóg een excursie op het programma. Je gaat naar Woodsite. Daar staat de chocoladefabriek van Melba, waar je van de producten mag proeven. Verder gaat het langs de “Chain of Ponds” en de Tea Tree Gully. De onmiskenbare geur van Tea Tree zal je in gedachten nog jaren doen terugkeren naar deze dag.

Deze trip is te boeken via deze link en kost ongeveer € 100.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.