Op jacht naar Crocs vanuit Mossman (Cape Trib)

0
717
Jindalba Boardwolk (Foto: Queensland Government)

Mossman, het is een plaatsje van niets. Slechts 1732 mensen noemen deze plek (althans officieel) hun thuis. Tien jaar geleden waren dat er nog 200 meer. Het is dus geen plek waar je je wilt settelen. Het is echter wél een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Cape Tribulation (liefkozend ook wel Cape Trib genoemd), het noordelijkste puntje van Queensland.

Mossman: Suikerzoet plaatsje

De krimp zal ongetwijfeld te maken hebben met één van de twee belangrijkste inkomstenbronnen: de suikerindustrie. De Mossman Central Mill Company begon in 1894 met het verwerken van suikerriet en is zo’n beetje de belangrijkste werkgever van het gebied. Net zoals in de rest van de landbouw heeft ook hier de suikerindustrie het lastig.

Toerisme

Gelukkig is er nog die andere zoete bron van inkomen: het toerisme. Doordat Mossman zo dicht bij Daintree National Park en Cape Tribulation ligt, is het de perfecte plek om een hostel te runnen. En inderdaad kun je op meerdere plekken terecht. Als geldgebrek niet je grootste probleem is, zijn er diverse hotels waar je terecht kunt.

Voor de backpacker is een camping waarschijnlijk een betere optie. Vooral als je in het bezit bent van een auto heb je een ruime keuze van campings ten noorden van Mossman op Cape Trib. Pinnacle Village Holiday Park biedt vanaf AUS$38 per nacht kampeerplekken aan. Dat bedrag is fors, zeker voor Australië, maar gezien de populaire locatie en de schaarse plekken te begrijpen.

Campings bij Mossman (Afb: Google Maps)

 

Noah Beach camping

Gaver is het om te kamperen op Noah Beach camping. Deze camping wordt onderhouden door het Dept. of National Parks, Sports and Racing van Queensland en is bereikbaar met de auto. Bezoekers zijn positief over de camping die goed is onderhouden en goede, schone, toiletten heeft.

Hou er wel rekening mee dat de camping in het regenseizoen (van 1 januari tot Goede Vrijdag) gelsoten is. Neem voldoende water, voedsel en muggenspray mee. Het is aan te raden om vooraf te boeken.

Ietsje noordelijker, op Cape Tribulation Camping, kun je terecht vanaf AUS$22 / nacht. Verwacht trouwens niet dat je vanuit Daintree naar huis kunt bellen, er is in het gebied geen mobiele dekking.

Cape Tribulation: een waar avontuur

Mount Alexandra Lookout (Foto: npsr.qld.gov.au)

Je hoeft geen luxe te verwachten in deze regio (tenzij je echt diep in de buidel tast). Werk is er ook niet te vinden. Cape Trib en Daintree bezoek je alleen omdat je de Australische natuur wilt zien. Je bevindt je hier in een subtropisch regenwoud. Toen ik mijn reis plande, dacht ik me goed voorbereid te hebben. Alleen had ik geen idee dat er een tropische regio in dit land te vinden was. Wat een mooie verrassing was dat.

Nadat je met de ferry de Daintree river oversteekt, kun je eigenlijk maar één kant op. Maak eerst een stop bij Mount Alexandra voor het uizichtspunt en  rijd vervolgens door naar het Daintree Discovery Centre en het nabijgelegen Jindalba Boardwalk. Wie weet spot je onderweg al bijzondere dieren.

Jindalba Boardwalk

 

Jindalba Boardwolk (Foto: Queensland Government)

Het Jindalba Boardwalk is echt perfect voor…nou ja..iedereen. Hij is niet al te lang en in drie kwartier goed te doen (dat is inclusief stilsta-en-verwonder-momenten). Het pad is speciaal gemaakt voor toeristen en dus erg goed toegankelijk. Op rustigere momenten loop je hier zelfs de kans een Cassuary te spotten! Een perfecte kennismaking met de tropen. Bovendien, erg veilig, want croc-free

 

Crocs?

Wacht even…crocs? Ja, inderdaad…dit gebied is de natuurlijke habitat van een van Australisch meest angstaanjagende diersoorten: de zoutwaterkrokodil. Misschien heb je op tv weleens een springende croc gezien? Dat zijn deze beesten. Die wil je niet tegenkomen, want de kans dat je dat overleeft is niet heel groot. Deze bakbeesten zien er misschien log uit, maar ze zijn pijlsnel en springen zonder al teveel moeite zomaar vijf meter hoog uit het water.

Crocs kijken?

En toch kun je ze gewoon in het wild bekijken. Maar dan moet je wachten tot de terugweg van Cape Trib, want aan de zuidzijde van de Daintree river worden rondvaarten georganiseerd waarbij je de crocs in het wild kunt bekijken. Gelukkig gaat dat bijna altijd goed…

Als je crocs wilt gaan spotten, kom je vanzelf uit bij een van de verschillende aanbieders.

Bij Bruce Belcher’s Daintree River Cruises krijg je voor AUS$27 (volwassene) of AUS$24 (studenten discount, dit is waar de International Youth Travel Card zichzelf terugverdient) een rondvaart van ongeveer een uur. Concurrent Crocodile Express rekent ietsje meer, tenzij je vooraf boekt via internet.

Check wel vooraf de vertrektijden (bij alle aanbieders), want er varen slechts een paar boten per dag uit.

 

 

Dit artikel bevat diverse links. Deze zijn gekozen op inhoud, maar voor enkele daarvan kunnen wij een kleine vergoeding (een paar cent) krijgen wanneer je er iets koopt. Dit heeft geen gevolg voor de prijs die jij betaalt, maar helpt ons de boel in de lucht te houden.

 

 

 

 

DELEN
Vorig artikelAustralische Roadtrips waar je nog nooit van hebt gehoord
Volgend artikelVogels spelen met vuur
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.