Pak een onderwaterscooter

0
82

Ik heb een toe-hoe-oeter op mijn (onderwater-)scooter. Heb jij wel eens het water verkent met een onderwaterscooter? Het kan, in Sydney.

Misschien ken je ze wel uit James Bond-films of andere actiefilms, van die onderwaterscooters waarmee je jezelf zonder moeite onder water kunt voortbewegen. Je gaat een stuk sneller dan wanneer je jezelf met zwemvliezen voortbeweegt, dus je ziet een stuk meer. Bovendien scheelt het spierpijn.

Bij Sydney Dive Safari kun je voor iets minder dan € 90 een onderwaterscooter huren. Natuurlijk krijg je ook de rest van de benodigdheden voor een veilige duik. Denk aan snorkel en zwemvliezen, een duikbril en een wetsuit.

De onderwaterscooters behoren tot de modernste die er zijn, namelijk de AV-2 scooter, die eigenlijk voor militair gebruik is. Deze scooter werkt tot een diepte van 70 meter, maar als snorkelaar zul je hooguit vier meter diep gaan.

Ervaring is niet nodig. Het apparaat is niet moeilijk te bedienen. Nadat je een medische vragenlijst hebt ingevulg geven de instructeurs van Sydney Dive je een korte instructie en dan kun je het water in.

Alles bij elkaar ben je ongeveer anderhalf tot twee uur kwijt voor dit onderwaterscooter / snorkelavontuur. Daarvan lig je ongeveer een half uur in het water. Ook de reistijd vanaf het opstappunt (1373 Botany Road, Sydney) naar de duikplek (Malabar Beach) hoort er immers bij.

Je boekt je onderwaterscooter heel makkelijk via TripAdvisor.nl (waar deze excursie alleen maar razend positieve reviews ontvangt) en kunt dan kiezen voor een ochtendduik om 09:00 of een duik om 13:00. Beide tijdstippen hebben zo hun voordelen. ‘s Ochtends zijn er vaak meer zeedieren te zien, maar ja…uitslapen is óók best fijn.

Ga jij met de scooter het water in? We zijn benieuwd naar je ervaringen. Laat je die achter in een comment?

DELEN
Vorig artikelSkippy en sneeuwpret, een ongebruikelijke combinatie in Australië
Volgend artikelAussie boeren smokkelen sperma in shampooflessen
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.