Verken Melbourne per tram

0
454

Ben je net aangekomen in Melbourne en heb je nog niet helemaal helder voor ogen waar de interessante dingen te doen zijn? Spring dan eens op de tram. En dan specifiek: tram 35. Deze tram is namelijk helemaal gratis en speciaal voor toeristen.

Je kunt deze tramrit in twee richtingen doen, met de klok mee en tegen de klok in. Welke kant je ook op gaat, je krijgt het hele centrum van Melbourne (CBD) mee.

De tram vertrekt elke 12 minuten tussen 10 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Onderweg kun je uitstappen waar je maar wilt en daarna weer opstappen op een volgende. Een echte hop-on-hop-off dus, maar dan gratis.

In stijl met lijn 35

Tram 35 (foto: Wikipedia)

Je reist ook echt in stijl, want de tram ademt nog echt een ouderwetse sfeer. Sommige reizigers hebben het niet zo op de oudere trams (onder meer vanwege het geluidsniveau). Voor hen is het fijn te weten dat dit rondje ook door modernere trams wordt gereden.

Er is ook een gids aan boord, die je op al je vragen antwoord kan geven, of het nu gaat om het OV-netwerk of belangrijke toeristische attracties.

Waar kom je langs?

De tram voert je (met de klok mee) langs de volgende stops: Flinders Street > Harbour Esplanade > Docklands Drive > La Trobe Street > Victoria Street > Nicholson Street > Spring Street > Flinders Street.
Tegen de klok in rijdt hij dezelfde stops, in de omgekeerde volgorde.

Onderweg kom je langs belangrijke attracties, zoals Flinders Street Station en St.Pauls Cathedrale bij Federation Square, Parliament House, de Old Melbourne Goal en meer. Een absolute aanrader dus!

De perfecte kennismaking

De rondrit met tram 35 door Melbourne is dus de perfecte manier om kennis te maken met deze grote en drukke stad.

DELEN
Vorig artikelRel rondom commercialisering Opera House
Volgend artikelMaak eens een cruise op de Murray River
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.