Vet! Kanoën met dolfijnen in Byron Bay

0
123
Kanoën met dolfijnen. Foto: touroperator

Zwemmen met dolfijnen in Monkey Mia is al jaren een hit onder de bezoekers van het westen van Australië. Vissers hebben de dolfijnen daar jaren gevoerd, waardoor de dieren geleerd hebben dat mensen eigenlijk wel meevallen. Dus kun je er heerlijk mee spelen en ze voeren. Maar ja, niet iedereen komt in Western Australia (WA). Als je dan toch dolfijnen wilt zien, hebben we een mooi alternatief voor je.

Vanuit Byron Bay kun je plaatsnemen in een zeekajak. De deskundige lokale gidsen nemen je mee de zee op naar het Cape Byron Marine Park. Onderweg heb je een mooi uitzicht op de iconische vuurtoren van Byron Bay en krijg je informatie over het lokale zeeleven en waarom dat zo bijzonder is.

Dol fijn met een dolfijn (Foto: onbekend)

Je kanoot verder naar Wategos Beach, vlakbij de vuurtoren. Dit is het thuis van een groot aantal dolfijnenfamilies. Je komt dus als het ware bij hen thuis op bezoek. Gelukkig zijn de dolfijnen gewend aan mensen en onthalen ze je gastvrij. Tijdens het kanoën komen ze je vaak even opzoeken. Sterker nog, de club die de excursies aanbiedt garandeert dat je dolfijnen te zien krijgt. Zo niet, dan krijg je gratis een herkansing aangeboden. Het blijft niet bij zien, want deze dolfijnen vinden het heerlijk om met je te spelen en laten zich vaak ook goed aaien.

Kanoën met dolfijnen langs de vuurtoren van Byron Bay (foto: Toeroperator)

Deze kano-tochtjes kun je ‘s ochtends of ‘s avonds doen en duren drie uur. Op beide tijdstippen maak je een korte stop op het strand voor thee en tim-tams (hmmm, tim-tams…lekker!). Als er tijd is kun je een stukje zwemmen. En wie weet komen de dolfijnen ook nu even met je spelen.

Het blijft natuurlijk niet bij dolfijnen. Van mei tot oktober maak je goede kans ook een paar bultrug walvissen te zien. Ook zie je zeeschildpadden en natuurlijk een regenboogwaaier aan felgekleurde tropische vissen.

De reviews van deze toer zijn overheersend positief. Dus wat houdt je nog tegen? Boek dit dagdeel kanoën met dolfijnen bij Byron Bay via Tripadvisor (prijs is ongeveer € 48) en bezoek deze prachtige en intelligente zeezoogdieren in hun natuurlijke omgeving!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.