Wilsons Promontory National Parc (Victoria)

0
594
Wilsons Prom (Vic) -afbeelding Google Maps

Als je naar de zuidkust van Victoria reist vindt je bijna op het zuidelijkste puntje de regio South Gippsland. Helemaal onderaan bungelt een schiereiland, dat als National Park beschermd is: Wilsons Promontory National Park.

Wilsons Prom: Bushwalk paradijs

Voor de liefhebber van de Australische natuur (en dat wordt iedereen die er langer dan een dag heeft rondgetrokken) is Wilsons Promontory NP, ook bekend als De Prom, een echt paradijs. Het gebied kent alles bij elkaar ruim 80 km aan gemarkeerde wandelpaden.
Sommige wandelingen zijn kort en geven in een kwartier een soort sneak preview. Andere tochten zijn langer. De diehard hiker kan er enkele meerdaagse tochten maken. Bij het kantoor van Parks Victoria (Tidal River) is uitgebreide informatie te krijgen.

Al lopende kom je verschillende dieren tegen. Uitrusten kan op een van de vele mooie strandjes. Zorg wel dat je voldoende drinkwater meeneemt.

Andere activiteiten in The Prom

Zoals gezegd zijn er een aantal mooie stranden op Wilsons Prom. Op een aantal daarvan kun je heerlijk surfen. Vooral Norman By (bij Tidal River) heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het berijden van de golven.

Excursies naar Wilsons Promontory

Wil je het wat minder spannend houden, maar toch avontuurlijk? Dan zijn er diverse excursies te boeken, waarvan sommigen ook transport vanuit Melbourne regelen. Wel zo handig als je, zoals de meeste backpackers, geen eigen auto hebt.

Verblijf in, of nabij, het park

Kamperen (eigen foto, www.backpackeninaustralie.nl)

Wilsons Promontory is een National Park. Je kunt dus niet zomaar overal overnachten. Er zijn in het park ook geen hostels. Wel kun je “in de buurt” overnachten. In Foster zijn twee betaalbare hostels te vinden.

Als je kampeerspullen hebt, kun je ook in Tidal River terecht. Hier zijn veel campingplaatsen beschikbaar. Houd er wel rekening mee dat Wilsons Prom erg populair is. Tijdens schoolvakanties is reserveren dan ook noodzakelijk.

Behalve in Tidal River zijn er nog een stuk of wat campings verspreid door het park te vinden. Deze zijn iets primitiever. Denk hierbij aan latrines in plaats van toiletten. Maar het belangrijkste is er wel: drinkwater. Kamperen op dit soort sites is erg goedkoop (maar moet wel vooraf betaald worden in het kantoor van Parks Victoria)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.