Zweven door het regenwoud met Skyrail

0
723
Image blatantly stolen from skyrail.com.au - they won't mind, as they are getting some free publicity in return :)

Image blatantly stolen from skyrail.com.au - they won't mind, as they are getting some free publicity in return :)Hoe goed je ook voorbereid bent, je kunt altijd iets missen waardoor je verrast wordt. Voor mij was dit het geval toen ik ontdekte dat Australië ook regenwoud heeft. In Queensland weten ze dat al wat langer. Wat ze ook weten, is dat het regenwoud een onweerstaanbare attractie is voor toeristen en backpackers.

Het bedrijf Skyrail maakt nu plannen om het regenwoud nog toegankelijker te maken. Wandelen door het bos? Dat is zóó passé . Nee, als het aan Skyrail ligt, dan pak je de kabelbaan door het bladerdek. Het bedrijf, dat momenteel een kabelbaan tussen Cairns en Kurunda exploiteert,  wil de ervaring eind 2013 een kabelbaannog overweldigender maken.

Maar pas wel op, het is niet voor de angstig aangelegde reiziger, want de gondels zullen een glazen vloer hebben, waardoor je naar beneden kunt kijken. Ervaringen bij de Grand Canyon, waar een glazen uitkijkplateau ligt, leren dat sommige mensen hier duizelig of misselijk van kunnen worden.

Het bedrijf werkt samen met een Frans bedrijf dat de tien gondels zal leveren. Een proef eerder dit jaar is door de algemeen directeur van Skyrail geroemd als groot succes: “De ervaring was overweldigend enorm, enorm populair – iedereen was er echt helemaal gek op. We kregen echt enorm lyrische reacties. Zozeer zelfs dat we tien extra gondels hebben besteld”.

Hij denkt dat de ervaring uniek wordt: “Je zult recht naar beneden kunnen kijken. Tussen de bomen door, helemaal tot aan de bosgrond.” Daar zit echter wel een prijskaartje aan: “Die apparatuur moet eerst in Frankrijk worden gemaakt en dan hierheen getransporteerd worden. De logistiek moeten we nog uitzoeken, maar het lijkt erop dat we wel wat meer geld moeten vragen, want dit gaat een hoop geld kosten.

Bron: ABC News
DELEN
Vorig artikelReizen in Australië doe je zo (advertorial)
Volgend artikelGa plassen voordat je vertrekt…
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.