13 oktober: Open dag Stadhuis van Adelaide

0
60

Op 13 oktober 2019 houdt het Stadhuis van Adelaide een open dag.

Het uitzicht kennen we, maar hoe ziet het gebouw er van binnen uit? Het Stadhuis van Adelaide is een opvallende verschijning in het moderne Adelaide. De markante klokkentoren trekt meteen de aandacht. De klokkentoren staat symbool voor de Victoriaanse invloeden die in Adelaide nog altijd aanwezig zijn. Het stadhuis is gebouwd in 1866.

Niet alleen de architectuur geeft het Stadhuis van Adelaide haar waarde, het is ook sociaal een belangrijke plek waar veel evenementen plaatsvinden, zoals trouwerijen, concerten en conferenties. Ondanks het feit dat het stadhuis van Adelaide veel gebruik wordt door de bewoners, is niet elk deel van het gebouw zo maar toegankelijk. Het is namelijk ook nog steeds de plek waar het stadsbestuur van de stad zetelt.

Op 13 oktober 2019 houdt het stadhuis echter een open dag, waar je wél een blik achter de schermen kunt werpen. Veel ruimtes die normaal voor het publiek niet toegankelijk zijn kunnen nu wel bezocht worden. De organisatie belooft een dag die zowel ‘jonge en nieuwsgierige mensen’ als ook ‘doorgewinterde historici en architectuur liefhebbers’ zal boeien. Dankzij rondleidingen krijg je een fraai inzicht in de geschiedenis van Adelaide en dit icoon van de stad.

Reserveren is niet noodzakelijk, je kunt gewoon binnenlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.