Blut? Genoeg gratis activiteiten in Adelaide

0
149

Heb je zin om iets leuks te doen, maar zit je krap bij kas? Heb je het idee dat je moet kiezen tussen het betalen van je hostel en je eten, of leuke dingen doen? Wanneer je in Adelaide bent hoef je niet te kiezen, want er zijn zat leuke dingen te doen die niets kosten. We zetten er een paar op een rijtje.

Museum of Discovery – Hedonism

Het Museum of Discovery (North Terrace, liggend aan Morphett Street Bridge, Adelaide SA5000) laat zien hoe onderzoek ons wereldbeeld én ons toekomstbeeld vormt.

“Symbiosisville”, onderdeel van de expo Hedonism. Bron: Museum of Discovery

In een speciale expositie genaamd “Hedonism” onderzoeken ze hoe we een vorm van hedonisme kunnen vinden waardoor we levenslang gelukkig zijn (en niet slechts een weekend). Deze expositie loopt tot oktober 2019.

Meer informatie vindt je op de website van het Museum of Discovery (MOD).

Bezoek East End

Een lekker vuurtje, een lekker drankje en lekkere muziek. Topavond! (Foto: City of Adelaide)

Luisteren naar live muziek, een lekkere glühwein of warme chocolademelk en natuurlijk een kampvuur. De vier grote straten die samen East End vormen (Vaughan Place, Sugar Lane, Vardon Avenue en Stag Lane) zijn de komende maanden een bezoek meer dan waard. Meer info vind je op de site van de gemeente Adelaide.

Guitars in Bars

Nog meer muziek? Dan bezoek je “Guitars in Bars”. Guitars in Bars wordt omschreven als een open festival dat gitaarmuziek een podium geeft.

Foto: Pixabay

Guitars in Bars is onderdeel van het Adelaide Guitar Festival en loopt tot eind juli 2019. Wat je in dit tijd mag verwachten? Laten we kijken naar de cijfers van 2018: 780 muzikanten, die samen 220 optredens verzorgen in ruim 100 kroegen.

Voor informatie over het programma van dit jaar kijk je even op Guitarsinbars.com.au.

SALA

Hou je van kunst? Dan is SALA (South Australian Living Artists Festival) in augustus jouw ding. Verspreid over Adelaide doen allerlei artiesten hun ding.

Soms is de locatie conventioneel, zoals een art gallery, soms wat onorthodoxer. De meeste reuring is in het CBD (Central Business District) en Noord-Adelaide.

Alle exposities zijn gratis toegankelijk. Soms kun je zelfs een gratis drankje en hapje scoren. Kijk, dát is mooi meegenomen! Kijk snel wat er allemaal te doen is op SALA.

Rennen!

Mijn sport is het niet, maar hardlopen is enorm populair. Ook in Adelaide. Vooral de Adelaide Park lands zijn populair. Hier worden een aantal hardloopwedstrijden georganiseerd. Dus trek je hardloopschoenen aan en kijk even op de sites van de populaire hardloopwedstrijden door de parken van Adelaide:

Torren Parkrun (5km)
Pakapakanthi Parkrun (5km)

De Pakapakanthi Parkrun is een hardloopwedstrijd voor iedereen. Haal jij een nieuw persoonlijk record op de vijf kilometer? (Foto: Pakapakanthi Parkrun)

Hardloopwedstrijden in Adelaide alleen voor de dames:

Women’s Run in the Park (5km)
Women’s Recreational Running Network

Ga toch fietsen!

Heb je een beetje heimwee? Stap dan op de fiets en voel je weer alsof je thuis bent. In Adelaide kun je op verschillende locaties gratis en voor niets een fiets huren. Ideaal om de stad te verkennen (en je bierbuikje weg te werken dat langzaam aan het groeien is).

Gratis fietsverhuur in Adelaide! (Foto: AdelaideFreeBikes)

Je moet wel even een geldig ID kunnen overleggen. Dit wordt door de organisatie achtergehouden als borg. Zowel een rijbewijs als paspoort worden geaccepteerd (al stelt de Nederlandse overheid dat je nooit je paspoort moet afgeven).

Welk stuk in Adelaide ga jij per fiets ontdekken?

Heb je een activiteit gemist?

Is er een geweldig leuke activiteit in Adelaide waaraan je gratis en voor niets kunt deelnemen dat niet in het lijstje hierboven is opgenomen? Laat het dan even weten via het contactformulier. Alvast bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.