Een regenachtige dag in Cairns

0
33

Cairns ligt in Queensland, ook bekend als de Sunshine State. Maar het ligt ook in een subtropisch gebied. En dat betekent regen. Wat doe je op een regenachtige dag in Cairns?

Cairns staat bekend als een stad waar je heerlijke outdoor avonturen kunt beleven. Er zijn regenwouden om te bezoeken, rivieren om te raften en een prachtige zee waar je zowel boven als onder water van leuke watersporten kunt genieten. Ja, Cairns is een waar paradijs om buiten gave dingen te doen.

Maar ja…zoals je ongetwijfeld weet ligt Cairns in het subtropische deel van Queensland. Bij een subtropisch klimaat horen hoge temperaturen, een stevige luchtvochtigheid en -helaas- af en toe een forse regenbui. Een forse regenbui in Cairns kan een paar uurtjes duren, maar kan ook zomaar twee dagen duren. Dan rijst de vraag: wat te doen bij slecht weer in Cairns?

Ga naar Cape Tribulation

Of het nu regent of bloedheet is, een bezoek aan Cape Tribulation (Cape Trip) is een absolute must. Hier maak je kans een Cassuary te spotten, een unieke vogel die je nergens anders zult zien. Hier ervaar je het echte tropische regenwoud. Laat je trouwens niet verleiden door de aantrekkelijke stranden, want in dit gebied leven ook de gevreesde zoutwaterkrokodillen, de salties. Gelukkig kun je met diverse touroperators op pad om deze gevaarlijke dieren in het echt te zien. Dit kan ook als het regent, want er zit een dak op de boot.

Bezoek Kurunda in de hinterland

Niet ver van Cairns, in het hinterland, ligt Kurunda. Kurunda is een dorpje in het middden van het regenwoud. Wees wel gewaarschuwd, in Kurunda zijn ze dol op toeristen. Het wemelt er van de (betaalbare) eettentjes en marktjes. Je vindt hier een groot aantal attracties, waaronder een dierenpark. Maar de grote charme van dit plaatsje is toch wel de al genoemde ligging in het regenwoud. Vanuit Kurunda kun je dit regenwoud verkennen door een van de gemarkeerde wandelroutes te volgen. Let wel op welke je kiest, want sommige van die routes zijn tientallen kilometers lang.

Als je interesse hebt in aboriginal producten is het slim om in Kurunda je slag te slaan. Het aanbod aan Aboriginal art en didgeridoos is enorm en vaak goedkoper dan in Alice Springs of Sydney).

Als je een auto hebt, is het heel makkelijk naar Kurunda te rijden. Maar leuker is een ritje in de Skyrail Rainforest Cableway. Deze kabelbaan is in totaal 7,5km lang en maakt twee tussenstops. Als je wilt kun je op een van deze stops wandelen voor een korte wandeling, die ook bij regen erg de moeite waard is. Bij de Cableway worden paraplus uitgedeeld. En zeg nou zelf, regen hóórt toch gewoon bij een regenwoud?

Wanneer het tijd is om terug te keren naar Cairns kun je de Cableway terug pakken, of je stapt op de Kurunda Scenic Railway. Het is trouwens ook mogelijk om een dagtocht te boeken, inclusief deze treinrit.

Maak een roadtrip over de Aberthon Tablelands

Deze tip is helaas niet voor iedereen weggelegd, want een roadtrip zonder auto…dat is best lastig. Maar wie weet, kun je iemand in het hostel overtuigen om in zijn of haar auto de trip samen te maken (pro-tip: stel voor de benzinekosten te delen).

De Aberthon Tablelands autoroute start een stukje onder Cairns en voert je over bochtige wegen de bergen in. Op een gegeven moment bereik je Yungabarra. Nu is het opletten geblazen, want een kleins tukje verder is een uitzichtspunt voor platypuses.

De platypus (oftewel het vogelbekdier) is een klein diertje dat het meest actief is rond zonsopkomst en zonsondergang. Timing is dus belangrijk, maar als je te vroeg bent is er niets aan de hand. Het is geen straf om hier even te blijven zitten. En als je toch wat wilt doen, dan bezoek je eventjes de Big Curtain Fig. Deze gigantische boom staat bekend als een van de grootste bomen van Queensland.

Picture of a duckbilled platypus.

Ook in de buurt ligt de Millaa Milaa Waterfall, dit is de populairste van de 3 watervallen aan de Falls Route. Hij is prachtig om te zien bij mooi weer, maar wanneer het regent wordt hij nog krachtiger en spectaculairder.

Duik onder

Als je in Cairns bent, is de kans groot dat je wilt leren duiken. Plan, als het even kan, je duikcursus tijdens de regenachtige dagen. Want nat wordt je toch wel. Bij sommige aanbieders woon je een paar dagen aan boord van een schip. Je leeft op zee en hebt helemaal niets te maken met het weer aan de wal.

Leef de strandleef

Overigens is er in Cairns ook veel te doen. Er zijn veel bars, eettentjes en clubs, dat je de hele natte periode binnen kunt zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.