Goedkoper naar het attractiepark bij Goldcoast

0
165

Met de Gold CoastTheme Park Pass heb je 3, 7 of 14 dagen onbeperkt toegang tot de lokale attractieparken. Deze ticket is al snel goedkoper dan losse entreebewijzen voor de pretparken.

Ben jij zo iemand die een abonnement heeft op de Efteling, de deur platloopt bij Six Flags of gewoon elk weekend een ander pretpark bezoekt? Dan is dit artikel over pretparken aan bij Gold Coast van Australië voor jou.

De Australische stad Gold Coast ligt op de perfecte plek voor een fijne vakantie. Net onder Brisbane is de stad goed bereikbaar vanuit zowel New South Wales en Queensland. Niet alleen dat, maar het klimaat is briljant. Goede bereikbaarheid en goed weer, dat is de perfecte uitgangspositie voor een toeristische hotspot. En dat betekent: pretparken!

Warner Bros. Movie World

Je zou misschien denken dat je naar Hollywood (Los Angeles, USA) moet voor een park rondom film, maar dit attractiepark vindt je gewoon bij Goldcoast. Warner Bros. Movie World draait, zoals de naam al doet vermoeden, om films. En om achtbanen. Onlangs opende een nieuwe achtbaan die volgens het park de “hoogste, langste en snelste HyperCoaster van het zuidelijk halfrond is: De DC Rivals HyperCoaster.

Andere attracties zijn de Justic League 3D rit, de Green Lantern achtbaan, het ‘Arkham Asylum (met Virtual Reality), de Batwing Spaceshot en de Superman Escape. Als je maag even moet bijkomen van deze rollercoasters neem je plaats in het publiek voor de Hollywood Sunt Driver 2 live action stunt show.

En natuurlijk heeft Warner Bros. Movie World, zoals dat hoort bij een Amerikaanse keten van pretparken, een dagelijkse optocht met de bekendste figuren uit de films.

Een ticket voor Warner Bros. Movie World Gold Coast kost ongeveer AUS$ 149, ongeveer € 91/

Wet’n’Wild Gold Coast

De naam van dit pretpark bij Goldcoast is veelbelovend. Wet’n’Wild. In dit geval slaat dat op de vele wateratracties voor jong en oud. Er is een heel stuk speciaal voor kinderen, dat voor backpackers met een kater ook leuk is. Maar als je fit bent, zijn de Tornado en de Aqua Racer waarschijnlijk meer de moeite. En wat te denken van de Aqua Loops? Ze lijken op de glijbaan bij het zwembad thuis, behalve dan dat er, inderdaad, een lus in zit. Je weet niet meer wat onder en boven is. Die rit begint trouwens met een valluik, waardoor je begint met een vrije val!

Even bijkomen? Dan is Calypso Beach of het enorme golfslagbad (met de toepasselijke naam Giant Wave Pool) een goede plek om op adem te komen.

Een ticket voor Wet’n’Wild Gold Coast (Pacific Motorway, Oxenford, Gold Coast, Queensland 4210) kost AUS$ 149, ongeveer € 91.

Sea World

OK, misschien niet echt een attractiepark, meer een dierentuin. Maar Sea World is het bezoeken zeker waard. Sea World is het grootste park met zeedieren van Australië, met alles wat je zou verwachten: een zeehonden show, dolfijnenshow, stuntshow een boot met glazen bodem om de haaien mee te bekijken (je kunt ook in een kooitje het water in om de dieren van dichtbij te zien), zwemmen met dolfijnen, een sem-natuurlijk koraalrif om te trainen en meer. Bijzonder is de kwallenshow, waar je de kwallen ziet zwemmen in een fluoriscerend licht. Dat maakt dat je begrijpt dat zelfs de kwal een prachtig dier is.

Ook Sea World heeft een paar attracties voor de adrenaline junkies, zoals de Sky Flyer zweeftoren. Binnenkort openen ook The New Atlantis en de Vortex (december 2019). In December 2020 komt daar de Leviathan bij (een houten achtbaan) en in april 2021 de Trident.

Even lachen? Het is voor kinderen, maar als je met de juiste mensen bent is een SpongeBob, Teenage Mutant Ninja Turtles of Paw Patrol attractie stiekem ook best leuk (#guiltypleasure).

Ook de entree voor Seaworld (Seaworld Dr, Main Beach, Gold Coast, Queensland 4217, ) kost AUS$ 149, ongeveer € 91 per persoon (ongeveer).

Bespaar met een combi-ticket: De Gold Coast Theme Park Pass

Mocht je van plan zijn om alle drie attractieparken bij Goldcoast te bezoeken, dan kun je natuurlijk steeds een dagticket kopen. Dat kost je in totaal ongeveer € 273. Maar met wat planning kun je hierop besparen. Want misschien was het je al opgevallen dat de parken qua ticketprijzen erg dicht bij elkaar liggen. Dat komt omdat ze liever een combinatie ticket verkopen.

Voor € 80 koop je bijvoorbeeld een 3-dags kaart waarmee je op drie achtereenvolgende dagen de drie beschreven parken kunt bezoeken. Voor een paar euro extra (€ 93) kun je zelfs een hele week onbeperkt de parken bezoeken. En met de duurste combi-ticket (€ 111) heb je zelfs twee weken onbeperkte entree.

Dus wat je planning ook is, als je de drie parken sowieso wilt zien is een combi ticket de moeite waard. Sterker nog, zelfs als je maar twee parken wilt bekijken bespaar je geld. Zelfs de duurste (€ 111) is immers goedkoper dan twee keer enkel entree (2 x € 91 = € 182). Je bestelt de tickets via TripAdvisor.

Ik zou het wel weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.