Luxe cruise door Sydney Harbour

0
93
Luxe Cruise Sydney Harbour
Afbeelding: TripAdvisor

Wil jij Sydney vanaf het water bekijken, maar dan in stijl? Boek dan een luxe cruise op een 52-voet lang motorjacht. Luxe lunch en onbeperkte drank zijn inbegrepen.Een van de eerste plekken die elke vers aangekomen backpacker bezoekt is natuurlijk Sydney Harbour. Wie heeft er geen foto van zichzelf bij het Sydney Opera House, met de Harbour Brigde op de achtergrond?

Maar Sydney Harbour heeft eigenlijk een stuk meer te bieden dan dat. Neem bijvoorbeeld eens een van de veerboten die van Circular Quay vertrekken om het centrum van Sydney van het water te zien. Dat is puur genieten. Maar ook dit is voor sommigen niet genoeg.

Voor wie echt het uiterste uit het water van Sydney wil halen is er een luxe cruise, waarbij je aan boord van een motorjacht van 52 voet langs de belangrijkste highlights vaart.

Uiteraard vaart de kapitein je naar mooie uitzichtspunten over de Opera House, Harbour Bridge en andere belangrijke attracties. Maar je wordt ook meegenomen naar relatief onbekende stranden en verborgen baaien.

Lunch en drank inbegrepen

Omdat een verblijf op een jacht niet compleet is zonder top catering, krijg je een ‘gastronomische barbecue-lunch’ voorgeschoteld, waarbij bier en wijn rijkelijk (want onbeperkt) vloeien. Die barbecue kan trouwens ook vega zijn, als dat je ding is. Reizigers die je voorgingen noemen de lunch er eentje die perfect is ‘voor fijnproevers’.

Wie, wat, waar?

De Luxe Sydney Harbour cruise duurt 4 uur en vertrekt om 12:30 (half één ’s middags) vanaf Circulair Qay). Een pickup vanaf het hostel waar je verblijft behoort ook tot de mogelijkheden.

De prijs van deze luxe cruise is echter voor de budgetreiziger wat te hoog gegrepen, vrees ik. Op het moment van schrijven was deze (omgerekend) iets meer dan € 205. Maar hey, je bent wél op een boot! Je boekt de cruise (onder meer) via TripAdvisor.

(Disclaimer: deze clip is NIET opgenomen in Australië)

DELEN
Vorig artikel12-16 september: Papercuts Comics Festival in Adelaide
Volgend artikelGluren naar Aussies (21): Geraldton
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.