Meer dan strand: St. Kilda

0
126
Afb. Google Maps

Het is slechts 6 kilometer van het centrum van Melbourne, maar je waant je er in een hele andere wereld. Zodra je uitstapt van lijn 96 (die vanaf Bourkestreet vertrekt) laat je het centrum van de miljoenenstad achter je en treedt je een heerlijk relaxt tegemoet, waar heel Melbourne van houdt.

Strand

Het strand bij Saint Kilda lijkt zo uit een film weggelopen: wandelpaden die dankzij palmbomen in de schaduw liggen, prachtig wit zand, mooie parken en een prachtige zonsondergang. En natuurlijk ook een grote verzameling restaurants, kroegen en bistrootjes.

Maar St. Kilda is veel meer dan een strandplaatsje.

Luna Park

Op 13 december 1912 opende het Luna Park in St. Kilda haar deuren voor het eerst. Sindsdien is het park min of meer altijd open geweest. Alleen de Tweede Wereldoorlog en een renovatie rond de eeuwwisseling maakten dat Luna Park eventjes gesloten was voor het publiek.

De toegangspoort (een lachende mond) is wereldberoemd en een veelgebruikte achtergrond voor selfies. De attracties zijn aan de prijzige kant (AUS$ 10,95 per ritje in de voorverkoop, ongeveer € 6), maar voor AUS$5 kun je al naar binnen. Voor AUS$ 49,95 krijg je een ticket voor onbeperkt gebruik van de attracties.

Het attractiepark is vooral trots op de Great Scenic Railway. Dat klinkt misschien als een suf stoomtreintje, maar in werkelijkheid is een een houten achtbaan die je alle hoeken van het Luna Park laat zien. De achtbaan is bijna een kilometer lang en 16 meter hoog. De maximale snelheid is ruwweg 120 kilometer per uur. Oh, en wist je dat dit de oudste achtbaan ter wereld is?

Luna Park heeft nog een aantal andere attracties, zowel voor de adrenaline junkie, als voor de bezoeker die het eventes rustiger aan wilt doen.

Eigenlijk is een bezoekje aan Melbourne niet compleet als je het Luna Park van St. Kilda niet bezocht hebt.

Pinguins kijken

Niet zo ver van het Luna Park ligt de beroemde St. Kilda Pier. Deze kun je voor een groot deel bewandelen, tot je een groot hek bereikt. Dit hek staat er voor een reden, want het eind van de pier is de woonplaats van een groot aantal pinguins. Elke dag tegen zonsondergang kun je zien hoe de pinguins naar huis komen.

Spring eens uit een perfect werkend vliegtuig

Waarom zou je, in hemelsnaam, uit een perfect functionerend vliegtuig springen? Omdat het zo ongelofelijk gaaf is!

Aan de zuidkant van St. Kilda kun je laten zien hoe stoer je bent. Want bij Skydive Melbourne maak je voor AUS$ 329 een sprong van 15.000 voet hoogte (3400 meter). Je landt (als het goed is) op het strand. Slechts weinigen hebben het strand van St. Kilda vanuit deze hoek gezien. Oh, en op woensdag hebben ze een kortingsactie, dan spring je voor AUS$ 20 minder.

Fitzroy Street

Min of meer haaks op de kustlijn loopt Fitzroy Street. Deze straat fungeert als de hoofdstraat van St. Kilda. Als je een pub, wijnbar of restaurantje zoekt, is dit de plek om te beginnen met zoeken.

De eerste zijstraat van Fitzroy Street (vanaf het strand) is Acland Street. Mijdt deze straat als je niet tegen zoetigheden kunt, want hier is het taart, taart, taart en nog eens taart. Niet van die Britse taartjes met vlees erin, maar zoete Europese taarten, cupcakes en andere zoete baksels.

St. Kilda is een heerlijke plaats om een, of een paar, dagen lekker te genieten. Het is niet voor niets “de favoriete speelplaats voor alle inwoners van Melbourne”!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.