Ontdek Banksy in Melbourne

0
231
Melbourne (Foto: Pixabay

Wanneer je voor het eerst in aankomt zorg je natuurlijk allereerst voor een plekje om te slapen en om je backpack te stallen. Maar daarna is het tijd om de stad te verkennen.

In Melbourne kun je met de tram al heel veel van de stad zien. Lijn 35 in Melbourne is een echte aanrader, waar we al eerder over schreven. Maar als je de stad écht wilt leren kennen, zul je ook de benenwagen moeten gebruiken. Een groot deel van de stad kun je namelijk alleen te voet bereiken.

Kleine straatjes

Laat de hoofdwegen voor wat ze zijn en duik de wat duistere zijweggetjes in. Vanaf Flinders Street Station wandel je vanuit de hoofduitgang rechtdoor. Na het oversteken van Flinders Street kom je direct steek je Flinders Street over en wandel je in Degraves Street. Dit smalle straatje is een favoriet onder locals en toeristen vanwege de vele eettentjes, boetiekjes en kroegen.

Street Art van (onder andere Banksy)

In deze kleine straatjes ervaar je de echte urban feel. Eentje die echt in elke toeristenfolder staat is Hosier Lane. Ook deze straat vind je door Flinders Street over te slaan. Maar in plaats van rechtdoor Degraves in te wandelen sla je rechtsaf en volg je Flinders Street. Loop langs de St. Pauls’ Cathedral. Na een paar straatjes is Hosier aan je linkerhand, vlak voor een geelstenen gebouw dat rijk is versierd met ornamenten. Op de foto zie je het al meteen: dit is een favoriete plek voor graffiti/street artists.

Hosier Street, een openluchtmuseum voor Street Art, gezien vanaf Flinders Street, Melbourne (Google Streetview)

Als je goed zoekt, kun je hier zelfs originele werken van de wereldberoemde artiest Banksy vinden (maar wees wel snel, want de kunstwerken van Banksy gaan soms ten onder aan renovatiewerkzaamheden).

DELEN
Vorig artikelGeheim overheidsplan bedreiging voor Blue Mountains World Heritage?
Volgend artikelBackpackers naar de Galg geleidt in Melbourne
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.