Shoppen in Melbourne

0
97

Als jij van shoppen houdt, zit je goed in Melbourne. Hoe kan het ook anders, met een stad waarin meer dan 4 miljoen mensen wonen (2013: 4.347.955). In zo een stad moet het centrum wel wemelen van de eettentjes, bistros en leuke winkeltjes.

Souvenirs

Niet aan te raden wanneer je nog een hele reis voor de boeg hebt, want de kans is groot dat je in andere delen van het land veel leukere (en soms goedkopere) souvenirs scoort. Maar als Melbourne je laatste bestemming is en je écht nog wat souvenirs nodig hebt, dan kun je in het centrum van Melbourne je lol op. Vergeet de tax free zone op het vliegveld (de prijzen zijn zó hoog dat het belastingvoordeel teniet gedaan wordt) maar richt je op lokale souvenirs. De Rose St. Artist Market (zie ons artikel over markten) is een mooie plek voor unieke herinneringen of bezoek de Koorie Heritage Trust voor Aboriginal kunst met een modern sausje. De Koorie Heritage Trust bevindt zich in The Yarra Building, level 1, Federation Sq. (Op de hoek van Flinders Street en Swanston Street.

Vintage

Houd jij van ouwe meuk (ook bekend als Vintage)? Dan heb je aan een week Melbourne waarschijnlijk niet genoeg. Vlakbij Flinders Street Station, aan de overkant van Flinders Street is OTC een bekende stop voor wie op zoek is naar eerder gedragen kleding. Iets verder, op de hoek van Swanston Street en Flinders Lane tref je vlak bij elkaar Retro Star Vintage Clothing en Vintage Sole. Maar eerlijk gezegd: in Melbourne heeft elke straat wel een paar leuke winkels voor tweedehands zaken. Er is zelfs een excursie te boeken die je alleen maar langs vintage en retro kledingwinkeltjes voert.

Antiek

Hou je van écht oude ouwe meuk? Dan zijn antiekwinkeltjes helemaal jouw ding. Schlager Antique Jewellery (in de Block Arcade tussen Collins Street en Little Collins Street is het soort antiquair van wie de website niet meer is dan een digitaal visitekaartje. Werp eens een blik door de etalage. Burlington Antiquest (259 Little Collins Road) verkoopt niet alleen Vintage sieraden, maar kan ook (kleine) reparaties uitvoeren.

Ook in de dorpen en stadjes rondom Melbourne kun je jouw shoppinginstincten helemaal botvieren. VisitMelbourne.Com heeft een grote lijst opgesteld met interessante winkeltjes in de plaatsjes die Melbourne omringen.

Markten

Er zijn zoveel markten in Melbourne, dat we daar een heel artikel aan hebben gewijd.

Kleding en mode

Als backpackende fashionista koop je de kleren die je niet kunt missen vintage. Maar windowshoppen is gratis. Haal drie keer diep adem en stort je in de fashion-wereld van Melbourne. Baar verluid kun je goedkoop shoppen in Bridge road (tussen Punt Road en Church Road in Richmond omdat de outlet-winkeltjes hier zij-aan-zij staan. In Fitzroy ligt de nadruk op desingnerkleding, retro en streatwear, terwijl Greville Street (Parhran) vooral kleding van jonge ontwerpers in de aanbieding heeft. Eigenlijk heb je een gids nodig om je door het aanbod aan modewinkels in Melbourne te loodsen. Die gedachte kwam 10 jaar geleden ook al op, waarop de Melbourne Shopping Experiences het licht zagen. Het begon ooit met hun Bargains and Bubbles Outlet Shopping Tour , maar inmiddels hebben ze verschillende shopping tours (zij noemen het retail therapy) in het assortiment opgenomen. Dit is voor de echte die-hard fashionista!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.