Trek baantjes met een walvishaai

0
88
whale-shark

Vanuit Exmouth kun je op excursie naar het Ningaloo Reef, een van de mooiste riffen van Australië, om daar te zwemmen met de enorme walvishaaien.

Op een hete dag is er weinig zo fijn als een lekkere plons in het water. En hete dagen, die zijn er genoeg in Australië. Dus ga je lekker naar het strand, op zoek naar verkoeling. Je duikt in de oceaan en proeft het zoute water, om vervolgens een paar baantjes te trekken.

Kan het beter? Ja, dat kan. Want je zou kunnen zwemmen met walvishaaien.

Wat is de walvishaai?

De Walvishaai is een bedreigde diersoort die normaal gesproken een meter of acht lang is, hoewel sommmige exemplaren 15 meter lang kunnen worden. De grootste walvishaaien kunnen tot wel 15.000 kilo wegen.

De bek, die bij de walvishaai aan de voorkant zit (dus niet onder de kop, zoals bij de meeste haaien) heeft ongeveer 300 rijen tanden. Dat zijn in totaal 3000 messcherpe tanden!

Gelukkig is de walvishaai ongevaarlijk, want hij eet plankton, krill, kleine vissen en pijlinktvissen. Mensen staan dus niet op zijn menu.

Je moet ze natuurlijk wel met respect blijven behandelen, want het zijn grote dieren die zich zullen verdedigen wanneer ze zich bedreigd voelen. Een klap van de staart van een walvishaai kan letsel opleveren. Behandel de walvishaai met respect.

Bezoek de walvishaai bij Ningaloo

Een van de leefgebieden van de walvishaai is bij Ningaloo Reef. Vooral rond maart wemelt het hier van de walvishaaien, omdat er dan voor hen veel voedsel te vinden is.

Kaartje met de locatie van Exmouth bij Ningaloo
Afbeelding: Google Maps
Logo Ningaloo Whalesharks - zwemmen met de walvishaai

In Exmouth kun je de Ningaloo Whale Shark Swim boeken. Een adembenemende ervaring waarbij je vlakbij een echte walvishaai kunt zwemmen (of een bultrugwalvis, als die toevalig in de buurt bent). De mensen van Ningaloo Whale Shark Swim zijn dol op walvishaaien en willen zoveel mogelijk mensen met deze prachtige dieren laten kennismaken. En passant wijzen ze je ook op majestueze manta rays, vrolijke dolfijnen, relaxte zeeschildpadden en de altijd was verdwaasd kijkende dugons.

Als je een tocht met hen boekt, garanderen ze je walvissen te zien. Hiervoor hebben ze een eigen vliegtuigspotter die de zee afspeurt om de beste plek om te water te gaan.

Vroeg uit de veren

Als je met walvishaaien wilt zwemmen, moet je vroeg uit de veren. Deze dagtoer vertrekt namelijk al om half acht ‘s ochtends! Als je gebruik maakt van de gratis pick-up en drop off service moet je natuurlijk nog wat eerder klaar staan bij je accommodatie.

De toer duurt tot 16:30, dus je hebt voldoende tijd om te snorkelen of te duiken (met tussendoor een koffie of theepauze en wat te eten). De professionele fotograaf maakt aan boord uitgebreid foto’s die je gratis mag meenemen. Onderwater opnames zul je echter zelf moeten maken, daarvoor zijn speciale camera’s te huur.

https://youtu.be/7M1p-qjlnF4
Zwemmen met walvishaaien, een onvergetelijke ervaring!
DELEN
Vorig artikelGoed nieuws: personeel OV in Melbourne voert actie
Volgend artikelGluren naar Aussies (17): Duranbah
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.