Tropisch fruit en beestjes aan de Gold Coast

0
134

Toen ik voor het eerst richting Australië vertrok, was ik bijzonder slecht voorbereid. Zo had ik geen flauw idee dat het noorden van Queensland een subtropisch klimaat had. Net zo min had ik door dat Australië veel tropisch fruit had (hoewel de Big Pineapple en het feit dat veel backpackers bananen plukken toch wel een duidelijk teken waren).

Maar hoe zit dat nu precies met dat tropische fruit? Als je in de buurt van de Gold Coast (nabij Brisbane) bent, kun je met een simpele dagexcursie alles leren wat er maar over fruit te weten is. En als je geen zin hebt in een hele dag fruit, wees gerust: er is ook aandacht voor het lokale dierenleven.

Tropical Fruit World

Via TripAdvisor boek je voor iets meer dan € 75 een dagtrip die je (na een rit door het overweldigend mooie landschap) eerst naar Tropical Fruit World brengt. Hier stap je in een tractor-treinje dat je over de plantage brengt, terwijl een gids je van alles vertelt. Dit stuk van de dagtrip wordt afgesloten met een fruit proeverij die de aanbieders omschrijven als een “miracle fruit tasting”. Aangezien er hier zo’n 500 soorten fruit geteeld worden, zal er ongetwijfeld een verrassende smaak tussen zitten.

Foto: Tropicalfruitworld.com.au

In dit park kun je ook een wandeling maken door de plantage of een minicruise over de rivier door de bush maken. Pas wel op, want Tropical Fruit World is een populair uitje voor gezinnen met (jonge) kinderen. Het kan er dus druk zijn.

Currumbin Wildlife Sanctuary

undefined

Na deze oeverdosis tropische fruitsalade is het tijd om verder te gaan naar het Currumbin Wildlife Sanctuary. Deze dierentuin is het thuis voor honderden Australische inheemse dieren. De dieren leven in een zo natuurlijk ogende omgeving mogelijk, dus een natuurlijk boslandschap of een regenwoud. Als je nog dieren wilt spotten, zoals koala’s, crocs, wombats, kangaroes of diverse reptielen, dan is dit je kans.

De vogelshow mag op enthousiaste reacties van bezoekers rekenen, maar hou er wel rekening mee dat deze slechts eenmaal per dag gepland is. Check dus even wanneer deze plaatsvindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.