Ligging & kaart Australie

Waar ligt Australië? En hoe ziet de kaart van Australië eruit? Dat is een veelvoorkomende vraag die reizigers en vakantiegangers zich vaak stellen. Omdat Australië zo'n groot land is, is het altijd handig om een kaart te hebben waar grote steden zoals Sydney, Melbourne en Perth opstaan. Hierdoor wordt het makkelijker om je weg door Australië te vinden en een route te plannen. Lees hier alles over de ligging en bekijk onze Australië kaart!

 

Kaart Australië

Als je op reis gaat naar Australië is het altijd handig om de kaart van Australië te kennen. Vooral als je gaat backpacken is het essentieel om te weten waar bepaalde steden en plaatsen liggen, wat de afstand is tussen twee plekken en hoelang je dus aan het reizen bent. En met een oppervlakte van ruim 8 miljoen km² is dat geen overbodige luxe… Maar hoe groot is dat nou eigenlijk? Op de kaart Australië is dit natuurlijk moeilijk te zien. Om je een idee te geven: Australië is het op zes na grootste land ter wereld en is daarmee bijna net zo groot als Europa!

Zoals je hieronder op onze Australië kaart kunt zien, bestaat het land uit een aantal staten en territoria. En hoewel steden als Sydney en Melbourne de meeste mensen bekender in de oren klinken, is de hoofdstad van Australië de stad Canberra. Na een jarenlange strijd tussen Melbourne en Sydney over welke stad de hoofdstad zou moeten worden, werd besloten een compleet nieuwe hoofdstad te creëren: Canberra. En zo gezegd, zo gedaan. Sinds 1927 is Canberra de hoofdstad van Australië. Canberra bevindt zich op de kaart van Australië rechtsonder.

kaart Australie

Zoals hierboven op de kaart Australië te zien is, liggen bijna alle grote steden aan de kust. Wist je dat Australië bijna 25 miljoen inwoners heeft? En dat ruim 90% hiervan in de steden langs de kust woont? Sydney en Melbourne zijn de grootste steden van Australië en daarna volgen respectievelijk Brisbane, Perth en Adelaide. De afstand van Perth naar Sydney is ruim 3900 kilometer. Met de auto doe je hier 41 uur over (zonder stops).

 

Waar ligt Australië?

Waar ligt Australië? Australië behoort samen met een aantal andere eilanden (waaronder Nieuw-Zeeland) tot het continent Oceanië. De westkust van Australië grenst aan de Indische Oceaan en de oostkust grenst aan de Stille Oceaan (ook wel Pacific Ocean). Maar waar ligt Australië op de wereldkaart? Op de kaart hieronder is te zien waar Australië ligt. Boven de noordkust van Australië liggen o.a. Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea en ten zuidoosten van Australië ligt Nieuw-Zeeland.

waar ligt australie

Op de kaart is onder Australië het eiland Tasmanië te zien (het kleine, lichtgroene eiland onder Australië). Tasmanië hoort officieel bij Australië en heeft ruim 500.000 inwoners.