Kangaroo Island

Als je aan Australië denkt, wat is dan het eerste dat in je opkomt? Dat zal misschien wel de kangoeroe zijn. Ben jij fan van dit Australische dier? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Kangaroo Island. De naam zegt het al… Je vindt hier oneindig veel kangoeroes! Maar er zijn op Kangaroo Island meer diersoorten dan alleen kangoeroes. Er leven ook koala’s, vogelbekdieren, wallaby’s, blauwe pinguïns en nog veel meer dieren. Als jij gek bent op het Australische wildlife, dan kun je Kangaroo Island niet overslaan.

Kangaroo Island ligt voor de zuidkust van Australië en behoort tot de staat South Australia. Het eiland is nóg groter dan de Nederlandse provincie Noord-Holland… Wow!  Na Tasmanië en Melville is Kangaroo Island het grootste eiland van Australië. De natuur van Kangaroo Island is onvoorstelbaar. Het eiland is bedekt met prachtige eucalyptusbossen en boomsavannes. Omdat het eiland zo’n rijke natuur heeft, is een derde van het oppervlak beschermd gebied.

Ben jij klaar om op avontuur te gaan? Koraalriffen, wildlife en natuur… Moeten we nog meer noemen? Wij vertellen jou de praktische informatie over Kangaroo Island en welke hoogtepunten je zeker niet mag missen.

 

Bereikbaarheid Kangaroo Island

Je kunt Kangaroo Island bereiken met de veerpont. Deze vertrekt vanuit Cape Jervis en brengt je op het eiland. Cape Jervis is ongeveer een half uur rijden vanaf Adelaide. Veruit de meeste backpackers gebruiken de veerpont. Houd jij niet zo van varen? Of ga je liever gewoon op een andere manier naar Kangaroo Island? No worries, mate! Je kunt ook met het vliegtuig vanaf Adelaide naar Kingscote Airport. Kingscote is de grootste stad van het eiland. Vliegen is wel een duurdere optie.

Eenmaal aangekomen op Kangaroo Island, raden wij zeker aan om een auto of camper te huren. De gaafste manier om het eiland te ontdekken is met een auto of camper. Je gaat en staat waar je zelf wilt.

Tip: sluit een goede reisverzekering af voor Kangaroo Island. Door de hoeveelheid dieren op het eiland, is de kans op een botsing tussen dier en auto aanwezig. Wees voorbereid!

 

Beste reistijd Kangaroo Island

Je kunt het beste Kangaroo Island bezoeken van november tot en met april. In deze maanden is het warm op het eiland. De temperaturen kunnen stijgen tot wel 30°C. Er valt dan ook het minste neerslag.

Sommige backpackers houden niet van warme temperaturen. Dat kan natuurlijk ook! Bezoek dan Kangaroo Island in juni, juli of augustus. Het is dan koeler op het eiland. De gemiddelde temperatuur is dan circa 15°C. Voor activiteiten is dit wellicht een betere temperatuur. In deze maanden kan het wel veel regenen op Kangaroo Island. Bereid je daarop voor!

 

Hoogtepunten van Kangaroo Island

Op Kangaroo Island is zó veel te doen… Je weet gewoon even niet meer welke hoogtepunten nou de moeite waard zijn. Natuurliefhebbers opgelet, want wij weten precies waar jij naartoe moet!

National Park Flinders Chase

National Park Flinders Chase is één van de meest bezochte parken op Kangaroo Island. En dat is niet voor niks! In National Park Flinders Chase leven verschillende Australische diersoorten zoals de kangoeroe, koala, het vogelbekdier en meer. Als je meer wilt zien van het Australische wildlife, dan raden wij dit nationale park zeker aan. Ben jij sportief ingesteld? Dat komt goed uit. Je kunt namelijk verschillende wandelingen maken in het park. In National Park Flinders Chase staan ook de Remarkable Rocks. Dit is een rotsformatie die door de erosie van wind en zee een bijzondere vorm heeft aangenomen. Het nationale park ligt aan de westkant van Kangaroo Island.

Conservation Park Seal Bay

Kan jij maar geen genoeg krijgen van Australische dieren? In Conservation Park Seal Bay kun je met een gids het strand van Seal Bay op. Hier kun je een heleboel zeeleeuwen spotten! Seal Bay ligt in het zuiden van Kangaroo Island.

Little Desert

Aan de zuidkant van Kangaroo Island ligt de Little Desert. Little Desert bestaat uit natuurlijke zandduinen waar je kunt sandboarden. Gaaf! Je moet misschien wel even zoeken… Dit pareltje ligt verstopt tussen de mooie eucalyptusbossen van Kangaroo Island.

Hanson Bay

Van koala’s kun je gewoon geen genoeg krijgen! Deze schattige dieren vind je in de Hanson Bay. Spot de koala’s bij hun favoriete slaapbomen. Wie weet zie jij ze wel alle 20!

Kingscote

Kingscote is de ‘grootste’ plaats van Kangaroo Island. Het is niet écht groot; je vindt er maar een paar kleine winkels en restaurants. Toch is het leuk om hier een dag te verblijven. Vooral voor de pelikanen die om 5 uur ’s middags in Kingscote Wharf gevoerd worden. Wij raden dit uitje zeker aan!

Stokes Bay

Toe aan wat rust en ontspanning? Stokes Bay heeft een prachtige verlaten baai. Het strandje die erbij ligt is gewoon magisch… Je kunt hier helemaal tot jezelf komen. Je moet wel even door een smal paadje lopen om bij het strand te komen. Maar dan heb je ook wat: een strand (zowat) helemaal voor jezelf.

Snorkelen en duiken

Door de prachtige onderwaterwereld krijg je van snorkelen en duiken nooit genoeg! Je kunt op veel plekken op Kangaroo Island snorkelen en duiken. In Antechamber Bay en Harvey’s Return kun je met je snorkelset de prachtige vissen ontdekken. Als je graag wilt duiken, zijn er op het eiland meerdere plekken waar je deze activiteit kunt doen.