Aan welk dier denk je als je aan Australië denkt? Het zal vast of de kangoeroe zijn of de koala.

In dit blog leggen we de focus in dit geval op de koala. De koala is een nationaal symbool voor Australië en zijn buiten Australië nergens anders in de vrije natuur te spotten. Daarom is het natuurlijk belangrijk om goed voor deze diersoort te zorgen. Hoe tof is het dan dat je een koala kan adopteren? Ben je benieuwd hoe je een koala kan adopteren en wat een adoptie precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Het Koala Hospital in Port Macquarie in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales is de plek waar wilde koala’s worden opgevangen en verzorgd. Per jaar worden hier 200 tot 300 wilde koala’s behandeld. Met name na een natuurramp, zoals de heftige bosbranden een aantal maanden terug, worden koala’s gered door reddingswerkers van het ziekenhuis. Deze dieren worden dan uiteindelijk in het Koala Hospital geplaatst om te herstellen.

Omdat het Koala Hospital een liefdadigheidsorganisatie is, is het geheel afhankelijk van adopties en donaties. Het is daarom ook mogelijk om dit ziekenhuis gratis te bezoeken. Hier kan je een tour volgen om met je eigen ogen te kunnen zien hoe de wilde koala’s leven, wat ze eten en hoe ze worden verzorgd. Aan het einde van de tour of dag in het ziekenhuis, kun je een koala adopteren of een donatie doen.

Indien je geen interesse hebt in het adopteren van een koala in Australië, dan nog moet je zeker een bezoekje brengen aan het Koala Hospital tijdens je reis.

 

Wat kost het adopteren van een koala?

Voor het adopteren van een koala zijn er verschillende tarieven. De kosten voor zogeheten binnenlandse adopties bedragen $60 AUD (€35,-) per jaar. Buitenlandse adopties bedragen $70 AUD (€42,-) per jaar inclusief verzendkosten.

Wanneer je een koala wilt adopteren betekent dit niet dat je ook een koala thuis krijgt en zelf mag verzorgen. Het geld van de adoptie wordt gebruikt voor het redden en behandelen van zieke of gewonde koala’s in het Koala Hospital. Is de koala volledig hersteld? Dan wordt er naar de mogelijkheid gekeken of en waar de koala weer teruggeplaatst kan worden in het wild. Ook help je met een adoptie mee aan het verzamelen van informatie over het leven van (wilde) koala’s en het behouden en uitbreiden van het leefgebied.

Heb je een koala geadopteerd? Dan ontvang je een mooi AAWK-pakket (Adopt a Wild Koala). Hierin zit een officieel adoptiecertificaat met de foto van de geadopteerde koala, de naam van de koala, de naam van de persoon die de koala adopteert en de datum van adoptie. Indien je dit cadeau doet aan een familielid, vriend(in) of geliefde, kun je ook een speciaal bericht in het pakketje achterlaten voor de ontvanger.

Heb je interesse in het adopteren van een koala? Bezoek dan de website van het Koala Hospital en draag je steentje bij!