Magnetic Island

Waan je in tropische sferen op Magnetic Island! Dit indrukwekkende eiland ligt langs de kust van Queensland. Queensland bevindt zich in het oosten van Australië. Magnetic Island is bergachtig en heeft een overvloed aan stranden; 23 maar liefst. Geen wonder dat het eiland een geliefde bestemming is onder backpackers. Een opvallend kenmerk van het eiland zijn de roze-witte Barbie auto’s die er rondrijden. Een Barbie auto is een kleine cabrio die veel wordt gebruikt op Magnetic Island. Hoe leuk!

Het eiland heeft een oppervlakte van 52 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 2000 mensen. De natuur op het eiland is uniek. Magnetic Island heeft een 27 vierkante kilometer groot nationaal park en vogelreservaat. Trek je stevige schoenen maar alvast aan, want er zijn vele wandelroutes aangelegd binnen het nationaal park. Het eiland heeft haar naam te danken aan kapitein Cook. Tijdens zijn rondreis ontdekte hij een ‘magnetisch’ effect van het eiland op zijn kompas. Interessant!

Op Magnetic Island zijn de opties oneindig. Snorkelen, wandelen, duiken en nog veel meer. Het eiland is écht een paradijs op aarde. Wij vertellen jou het hoe en wat van Magnetic Island.

 

Bereikbaarheid en transport Magnetic Island

Je kunt op Magnetic Island komen met de veerpont. Deze pont vertrekt vanuit Townsville. Het ritje naar Magnetic Island duurt ongeveer een half uur. Je kunt in Townsville komen met het vliegtuig of auto.

Als je eenmaal op Magnetic Island bent, kun je een auto huren om het eiland te ontdekken. De goedkoopste optie is een Barbie auto. Het nadeel van een Barbie is dat je er alleen mee op verharde wegen mag rijden. Dit is dus niet ideaal als je afgezonderde plekken wilt bezoeken. Als je van plan bent om veel van het eiland te zien, kun je beter een 4WD huren. Deze is wel wat duurder dan een Barbie auto.

Er zijn stranden op Magnetic Island die alleen per boot te bereiken zijn. Deze stranden zijn vaak wat rustiger. Het bootritje is echter wel prijzig. Maar als je dol bent op rust en ontspanning, is het misschien wel het geld waard!

 

Beste reistijd

Door het aangename klimaat is het op Magnetic Island (bijna) altijd warm. De zon schijnt ongeveer 320 dagen per jaar. Wow! Als je graag wilt gaan snorkelen of zwemmen op Magnetic Island, is het niet handig om van november tot en met april te gaan. Het is dan zomer en herfst in Australië. Tijdens deze seizoenen zwemmen er stingers in de zee. Dit zijn giftige kwallen met lange tentakels. Bovendien is het van november tot en met april regenseizoen. Er valt dan meer regen dan in de rest van het jaar. De meeste backpackers verblijven ongeveer twee à drie dagen op het eiland. Als je écht alles wilt zien, moet je zeker wel vijf dagen blijven.

 

Hoogtepunten

Er is veel te doen op Magnetic Island. Wij geven jou een overzicht van hoogtepunten die je niet mag missen.

Rock Wallabies bij Geoffrey’s Bay

Kun jij geen genoeg krijgen van Australische dieren? Bij Geoffrey’s Bay woont een kolonie Rock Wallabies. Wallabies zijn vergelijkbaar met kleine kangoeroes. De kolonie is gewend aan de aanwezigheid van mensen. Je kunt dus best dichtbij komen om leuke foto’s te maken!

Wandelen door nationaal park

Op Magnetic Island barst het van de prachtige flora en fauna. Binnen het nationaal park zijn veel wandelroutes aangelegd. Wij raden zeker aan om er minstens één te lopen! De natuur van dit adembenemende eiland mag je absoluut niet overslaan. Een route die vaak wordt gelopen door backpackers is de Forts Walk. Je loopt tijdens deze route langs een fort dat vroeger werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast heb je meerdere uitzichtpunten waar je uit kunt kijken over het hele eiland. Veel backpackers spotten tijdens de Forts Walk koala’s!

Snorkelen

Snorkelen is een must als je Magnetic Island bezoekt! De kleurrijke onderwaterwereld wacht erop om ontdekt te worden. Het eiland ligt bij de Great Barrier Reef. Snorkelen zal je dus absoluut niet teleurstellen. Er zijn verschillende organisaties die een snorkeltour aanbieden. Zo ben je er zeker van dat je de tofste snorkelspots niet mist.

Touren

Pak je Barbie auto of een ander voertuig en trek erop uit! Het eiland zit vol met bijzondere plekjes die je gezien moét hebben. Bezoek bijvoorbeeld Horseshoe Bay, Radical Bay en West Point.