Een weelderige natuur, prachtige wildlife, schitterende wateren en unieke natuurverschijnselen… Ook Australië beschikt over prachtige nationale parken. Wij durven zonder twijfel te zeggen dat sommige parken tot de mooiste ter wereld behoren. Wandelen, zwemmen, ontdekken, kamperen, aanschouwen of jaloersmakende kiekjes maken… De mogelijkheden zijn hier eindeloos! Hier lees je ons lijstje met de mooiste nationale parken van Australië die ook echt op jouw bucketlist horen!

 

1. Nationaal Park Kakadu

Dit park staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst en mag zeker niet ontbreken uit dit lijstje. Dit indrukwekkende en tevens het grootste nationale park van Australië, is een geweldige plek waar je het echte Australië kunt ervaren. Hier vind je zandstenen kliffen, prachtige watervallen en een indrukwekkende flora en fauna. Ook kun je hier naast grote krokodillen, ook koala’s en kangoeroes spotten… Geweldig!

 

2. Nationaal Park Blue Mountains

Nog een park dat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat… Ben je een echte natuurliefhebber en fan van hiken, biken, watervallen & avontuur? Haal je hart op in dit park dat op twee uurtjes van het bruisende Sydney ligt. Lange wandelpaden die je uiteindelijk brengen naar de mooiste lookouts met schilderachtige uitzichten waar je u tegen zegt… We love it! Maar een van de hotspots die je in dit park echt niet mag missen zijn de valleien en de zandsteenformatie Three Sisters.

 

3. Nationaal Park Litchfield

In het uiterste noorden van Australië ligt Nationaal Park Litchfield. Het mag dan misschien niet super bekend zijn, maar de locals raden het wel aan. In dit park zijn prachtige watervallen te vinden die het hele jaar door stromen. Onder deze watervallen zijn genoeg ‘gaten’ te vinden waar je kunt zwemmen, snorkelen of afkoelen. Je hoeft je hier helemaal niet te stressen over krokodillen die rondsluipen! De ideale hotspots waar je kunt zwemmen zijn Buley Rockhole en Florence Falls. Deze plekken in het park zijn makkelijk te bereiken en zijn het hele jaar door open.

 

4. Wilsons Promontory National Park

Wilsons Promontory is een verborgen juweeltje. Het fijne Squeaky Beach, schitterende wildlife & an amazing view vanaf Mount Oberon waar je geen genoeg van kunt krijgen. Daarnaast kan je in dit park ook heldere wateren, witte zandvlaktes en indrukwekkende bergen vinden. Ben je lekker aan het backpacken of aan het rondreizen met een busje of camper? Onvergetelijk kamperen en avontuur gaan hand in hand in dit park.

 

5. Nationaal Park Purnululu

Alhoewel dit park in het noordoosten van West-Australië niet de beste bereikbaarheid heeft, mag dit park echt wel op jouw lijstje staan. Wat je hier allemaal tegenkomt, daar valt je mond echt van open! Ook dit park staat namelijk op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Omdat niet veel toeristen dit park bezoeken, kun je het park lekker rustig verkennen. De ondergrond in dit park bestaat voornamelijk uit zandsteen en erosie heeft de rotsen door de eeuwen heen uitgesleten. Dit resulteerde in een uniek verschijnsel dat lijkt op een bijenkorf of een trapmodel… Onwerkelijk mooi!

 

6. Nationaal Park Kosciuszko

Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar, is Nationaal Park Kosciuszko een van de meest bezochte parken in Australië. Hier vind je een ruig berglandschap met het weerzinwekkende Mount Kosciuszko. Toevallig ook een wintersportliefhebber? In het Nationaal Park Kosciuszko vind je 190 kilometer aan piste; wauw! Dit park is het hele jaar door open, maar let wel op dat sommige wegen en paden worden afgesloten door slechte weersomstandigheden of parkbeheer problemen.

Natuurlijk zijn er naast deze parken nog veel meer prachtige parken om te ontdekken… Bekijk ze allemaal rustig op je gemak en schrijf jouw favorieten op voor je reis door Australië!