Philip Island

Natuurliefhebbers opgelet! Op Phillip Island kijk je je ogen uit… Pinguïns, koala’s, vleermuizen, wallabies en andere bijzondere diersoorten kun je op dit eiland kunt vinden. Naast de unieke dieren is er ook een overvloed aan natuur op Phillip Island. Wandelen door de groene natuur is een activiteit die je zeker veel zult doen op dit eiland. En als dat nog niet genoeg is, heeft Phillip Island ook unieke landschappen zoals draslanden. Voor 18% behoort het eiland tot Phillip Island Nature Park. Het eiland is ongeveer 100 vierkante kilometer groot en ligt aan de zuidoostkust van Australië. Phillip Island behoort tot de staat Victoria.

Dit groene eiland is een populaire trekpleister. In één jaar bezoeken ongeveer 3,5 miljoen toeristen Phillip Island! Permanent wonen er circa 10.000 mensen.

 

Bereikbaarheid en dagtochten Philip Island

Phillip Island is een schiereiland en daarom gewoon te bereiken met de auto. Het eiland ligt ongeveer anderhalf uur rijden van Melbourne af. Als je dicht bij of in Melbourne zit, is een tripje naar Phillip Island zeker het overwegen waard. Mocht je niet over een auto beschikken, kun je ook vanaf Melbourne de V-line bus nemen. Deze bus brengt je naar Phillip Island. Je kunt ook een trein vanaf Melbourne nemen. Er zijn dus veel opties om op Phillip Island te komen!

De meeste backpackers spenderen één dag op Phillip Island. Vanuit Melbourne bieden meerdere organisaties dagtochten aan. In een groepje ga je langs de leukste hoogtepunten van het eiland, zoals de Pinguïnparade.

 

Beste reistijd voor Philip Island

De meeste backpackers die Phillip Island bezoeken, zitten in Melbourne en gaan een dagje naar het eiland. Je kunt het beste van november tot en met maart Melbourne en Phillip Island bezoeken. Deze maanden zijn in en rond de Australische zomer. In deze tijd valt er weinig neerslag en zijn de temperaturen hoog. De temperatuur ligt rond de 26°C. In de Australische winter, juni tot en met augustus, kan het erg koud worden in Melbourne en op Phillip Island. De temperatuur kan zakken tot ongeveer 12°C.

 

Hoogtepunten Philip Island Australië

Er zijn veel hoogtepunten op Phillip Island. Als je van natuur houdt, dan zul je je zeker niet vervelen op het eiland. Wij hebben de leukste uitjes en activiteiten voor jou verzameld!

Pinguïnparade

Dit hoogtepunt is misschien wel de bijzonderste van allemaal… Dwergpinguïns komen elke avond rond zonsondergang het strand van Summerland Beach op om te zoeken naar hun holletjes. Het strand is helemaal ingericht voor bezoekers; je kunt vanaf de tribune de Pinguïnparade bekijken. Dit klinkt misschien wel raar, maar de opbrengt van de parade wordt gebruikt voor behoud en onderzoek van de leefomgeving van dwergpinguïns.

Pelikanen voeren

Op het strand in San Remo, net iets buiten Phillip Island, kun je pelikanen voeren. De vogels worden elke dag rond 12 uur gevoerd. Als je een vogelfanaat bent, is dit zeker een tof uitje! Ook als je misschien niet zo’n fan bent van vogels, is het toch een unieke ervaring.

Surfen

Ben jij één met de woeste, Australische zee? De zee van Phillip Island is ideaal om jouw surftechnieken te verbeteren! Ook beginnelingen kunnen de golven van Phillip Island trotseren; de zee is geschikt voor alle niveaus. Ga zelf op pad of neem een les bij een van de surfscholen.

Fietstocht

Phillip Island is zeer geschikt voor een fietstocht! Het eiland is niet heel groot. Je kunt het hele eiland rondfietsen binnen één dag. Misschien kom je wel een van de unieke dieren op Phillip Island wel tegen… Spannend!

Wandelen

Als je er graag op uit trekt in de natuur, dan zit je goed op Phillip Island. Op het eiland kun je bijzondere wandelingen maken. Je kunt de routes zo lang maken als je zelf wilt. Sommige mensen houden ervan om korte wandelingen van een uurtje te maken. Anderen vinden het juist fijn om 3 à 4 uur te wandelen in de natuur. De opties op Phillip Island zijn in ieder geval eindeloos.

Wildreservaten

Kun jij geen genoeg krijgen van het Australische wildlife? Op Phillip Island zijn meerdere wildreservaten te vinden. Deze reservaten zijn zeker een bezoekje waard!