Makkelijk visum aanvragen via e-visums.nl

0
53

Reis jij het komende jaar naar Australië? Dan heb je een visum nodig. De aanvraag kun je zelf uitvoeren, maar er zijn ook specialistische websites die je bij de visumaanvraag ondersteunen.Als je in 2020 naar Australië reist heb je een visum nodig. Jouw visum voor Australië kun je snel en veilig aanvragen via e-visums.nl. Deze site biedt je de mogelijkheid je visum eenvoudig in het Nederlands aan te vragen. De site kan je helpen bij de aanvraag van een toeristenvisum, zakenvisum of een Working Holiday Visum voor Australië.

Voor wie is een visum voor Australië verplicht?

Australië kent een visumplicht, wat betekent dat je zonder visum het land niet in kunt. Sterker nog, de vliegmaatschappij checkt al bij het boarden van je vliegtuig of je een geldig visum hebt. Ontbreken de juiste papieren, dan zie je jouw vliegtuig vertrekken zonder jou aan boord…. Jouw Down Under-avonturen beginnen dus met de aanvraag van je visum.

De Australische overheid geeft verschillende soorten visa uit. Welk type visum jij nodig hebt hangt af van het doel van je reis. Ook de lengte van je verblijf in Australië speelt een rol bij het bepalen van het meest passende visum.

Het is belangrijk dat je jouw visum op tijd aanvraagt. Gemiddeld heeft de Australische overheid 72 uur nodig om je visumaanvraag te verwerken. Natuurlijk moet je zelf nog wat voorbereiding doen, maar het voordeel van een specialistische site is dat zij precies weten welke stappen je moet zetten. Dit doen ze trouwens niet alleen voor Nederlanders en Belgen, maar ook voor andere nationaliteiten.

Verschillende soorten visum

Australië kent een grote verscheidenheid aan visums. De meeste reizigers gebruiken een van de volgende drie visums.

Toeristenvisum voor Australië

Als je voor een korte vakantie naar Australië wilt is een toeristenvisum (eVisitor subclass 651) meestal passend. Dit visum geeft toestemming om als toerist naar Australië te reizen.

Wil je langer verblijven, of wil je je reisbudget ter plekke bij elkaar verdienen, dan heb je een visum nodig waarmee je ook mag werken. Een eVisitor Australië volstaat niet. Je hebt dan een Working Holiday visum nodig.

Het aanvragen van een toeristenvisum via e-visums.nl kost € 14,95.

Working Holiday visum voor backpackers

Het Working Holiday (WHV) is voor backpackers het belangrijkste visum dat er maar is. Dit visum is bedoeld voor reizigers van 18 t/m 30 jaar die tijdens hun reis in Australië willen werken.Met het Working Holiday Visum mag je maximaal 6 maanden betaald werk verrichten (WWOOF en ander vrijwilligerswerk telt niet mee).

Het Working Holiday Visum kan alleen worden aangevraagd als nog niet in Australië bent en wordt slechts éénmaal toegekend. Ook moet je bij de aanvraag aan paspoort hebben dat nog 6 maanden geldig is (en ook tijdens je hele verblijf heb je een geldig paspoort nodig. Verder moet je aantonen in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Dit bewijs je met een bankafschrift waar een saldo van minimaal AUS$ 5.000 op staat. Een medische keuring kan verplicht zijn.

De aanvraag van een Working Holiday Visum via de website kost € 369,95.

Zakenvisum voor Australië

Ga je voor zakelijke redenen naar Australië? Dan heb je een zakenvisum, of business visa, nodig. Ook de aanvraag van een zakenvisum (eVisitor subclass 651) voor Australië kan via de website eenvoudig worden aangevraagd. Dit is de snelste manier om een Australisch zakenvisum aan te vragen. Het zakenvisum is enkel te gebruiken voor zakelijke reizen.

Indien je in Australië werk gaat verrichten is dit visum niet geschikt. In dat geval heb je een werkvisum voor Australië nodig.

Het zakelijk visum is 90 dagen geldig, aanvraag via de website kost € 14,95

Meer vragen over een visumaanvraag voor Australië?

Wil je meer informatie over de verschillende visa voor Australië? Check dan de FAQ-pagina van e-visums.nl. Hier hebben ze een aantal veelgestelde vragen opgenomen (ook vragen waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben.

 

 

DELEN
Vorig artikelOnline activiteiten en uitjes boeken met Musement
Volgend artikelMooie favoriete plekken in Australië
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.