Alleen op reis gaan is een geweldige manier om jezelf beter te leren kennen en een land te verkennen. Veel mensen kiezen ervoor om door Australië te backpacken omdat het een prachtig land is waar veel te zien is. Daarnaast is het veilig, is het transport goed te doen en kun je gemakkelijk andere backpackers leren kennen. Ben je benieuwd naar Australië en wil je een solo reis plannen? Lees dan verder.

Mensen leren kennen

Australië is een land dat honderdduizenden backpackers trekt. Dit resulteert in een grote hoeveelheid aan hostels. Het voordeel van een verblijf in een hostel is dat je makkelijk contact legt met andere reizigers. Je deelt namelijk voorzieningen, daarnaast verblijven er veel andere soloreizigers dus zul je snel vrienden maken. Welke reistijd je kiest voor je trip is afhankelijk van welk gebied in Australië je wil bezoeken. Zo zullen de meeste mensen ervoor kiezen om de oost- of westkust tussen oktober en maart te bezoeken. Wil je het Noorden bezoeken? Vlieg dan in de lokale wintermaanden, juni tot augustus.

Veilig

Mensen gaan graag backpacken in Australië omdat het een prachtig land is met uitgestrekte stranden en bijzondere natuurgebieden. Maar een andere goede reden is ook de veiligheid, het land is namelijk erg westers en voelt dus vertrouwd aan. Je zult geen last hebben van een cultuurshock of hoge criminaliteit, dit is prettig als je alleen op reis gaat. Het enige waar je echt voor moet oppassen zijn de gevaarlijke dieren, het is namelijk wel algemeen bekend dat er grote spinnen, krokodillen, haaien en slangen leven. Echter kun je deze dieren prima vermijden door bijvoorbeeld niet in rivieren te zwemmen en vooral niet tijdens het regenseizoen te reizen.

Transport

Om jezelf door dit grote land te vervoeren kun je natuurlijk een auto huren. Maar omdat het huren van een auto nog best wel wat kan kosten, kun je er ook voor kiezen om met de bus te gaan. Er zijn niet zoveel lokale bussen zoals we dat gewend zijn in Nederland, maar wel hop-on-hop-off bussen, waarmee je langere afstanden kunt afleggen. Je koopt simpelweg een buspas die voor een langere tijd geldig is. Zo kun je toch veel van het land zien. Een andere mogelijkheid is het inschakelen van een touroperator of een treinkaartje te kopen. De trein rijdt wel in beperkte gebieden van Australië.

Natuur

Wie aan Australië denkt mag zich ruige rotsformaties, gigantische watervallen, levendige koraalriffen en ongelofelijke regenwouden voorstellen. Het is niet voor niets een land waar veel dieren leven. De natuur wordt namelijk gekoesterd door de lokale bevolking. Overal door het land kun je bijzondere bezienswaardigheden vinden. Veel mensen kiezen er daarom voor om nationale parken te bezoeken. Je kunt eventueel een natuurgids inschakelen.

Conclusie

Of je nu alleen op reis gaat of op vakantie met tieners; Australië is eigenlijk altijd een geweldige bestemming. Als solo reiziger zul je al snel andere backpackers tegenkomen en waarschijnlijk ook een kangoeroe. Ontdek de adembenemende natuur door het hele land.