Michelle op reis: reisplannen

4
920

Hoi allemaal,

Via deze website kun je nu ook mijn reisverslag volgen. Voor de mensen die mij niet kennen zal ik me even voorstellen 🙂

Ik ben Michelle, 28 jaar en ik woon samen met mijn katten in Tilburg. Ik vertrek zaterdag 30 juli naar Australie voor mijn eerste backpack- en soloreis. Ik ga toch wel voor een bijzondere gelegenheid naar Australie, namelijk voor een bruiloft. Een hele goede vriendin gaat trouwen met haar Australische vriend en ik mag bruidsmeisje zijn. Hoe gaaf is dat?!
Ik start mijn reis aan de Gold Coast en zal daar een weekje verblijven om leuke dingen te doen met mijn vriendin en haar familie en vrienden. Vrijdag 5 augustus is de bruiloft en daarna kan ik jullie alles vertellen  over hoe een trouwerij Down Under gaat.

Na een week ga ik met de Greyhound bus richting Brisbane en ik wil in ongeveer 3 weken naar Cairns reizen. Ik heb niet teveel van te voren vastgelegd en zoek ter plekke mijn slaapplek. Hostels genoeg. Ik heb natuurlijk wel een paar wensen op mijn bucketlist dit ik af wil strepen. Ik wil walvissen gaan spotten in de buurt bij Hervey Bay, ik wil naar het mooiste strand van Australië; Whitsundays (zeggen ze). Ik wil parachute springen in Mission Beach en gaan duiken in Cairns. Ik heb ook nog wat kleinere dingen op mijn lijstje staan die ik graag wil zien. Ik wil het allemaal niet teveel vastleggen, want er kan nog een hoop op mijn pad komen. Misschien wel mede-backpackers met leuke ideeën of een onverwachte tip van een local. Ik laat het maar over me heen komen.
Vanuit Cairns vlieg ik terug naar Sydney en ik hoop dat ik nog een paar dagen heb om iets van deze stad te zien.

Ondertussen heb ik thuis 2x mijn backpack al ingepakt. De eerste keer paste mijn jas er niet in en ik vind dat wel fijn om te weten, mocht ik deze niet nodig hebben. De tweede keer ging dit prima. Ik heb veel gehad aan forums en groepen op Facebook wat handig is om mee te nemen en wat niet. Ik denk dat ik anders dubbel zoveel spullen mee had willen nemen en de grootste backpack had meegenomen die er maar te vinden was. Blijf toch een vrouw hè… 😉 Nu heb ik beschaafd zo’n 55 liter backpack vol zitten, met nog een klein vakje vrij voor (mini-)souveniers.

Voor jullie, ik ga mijn best doen elke week (of misschien vaker) een blog te schrijven over wat ik doe en hoe ik mijn soloreis ervaar. Ook als backpack-groentje zal ik misschien wel moeten wennen aan deze manier van reizen, maar ik vind het ook echt een uitdaging. Mochten jullie vragen hebben, dingen die je wil weten, suggesties waar ik over zou kunnen schrijven dan hoor ik dat graag van jullie! Ik heb er zin in en tot snel!

 

4 REACTIES

  1. Hallo Michelle,
    Een uitdaging is het zeker!! De bruiloft is in elk geval al een mooie happening (en doel) om daar naar toe te gaan. De andere punten die je noemt wil je zeker niet missen. Je doet er verstandig aan om niets vast te leggen de te pakken wat er voorbij komt. Zo weet je in elk geval zeker dat je punten ziet die jij graag wil zien/meemaken.
    Tijdens de reis zul je ongetwijfeld ervaren wat een volgende keer wel of zeker niet meer te doen.
    Heel veel plezier tijdens je spannende reis!!
    Groetjes Toon Damen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.