Michelle op reis: Brisbane

1
770

Maandag 8 augustus ben ik vertrokken met de Greyhound bus. De Greyhound is een goedkope manier van reizen. Ik heb een eigen inlogcode en kan op de manier mijn stops bepalen. Wanneer en hoe lang ik ergens blijf maakt niet uit. Mijn ticket is 6 maanden geldig. Ik heb een hop-on-hop-off ticket voor een one way trip van Brisbane naar Sydney. Ik ben, in overleg met Greyhound, al in Surfers Paradise opgestapt. Achteraf gezien had ik de ticket moeten boeken van Sydney naar Cairns. Ik denk dat dat prima was gegaan in 4,5 week. Dus dat is mijn tip aan jullie 😉 Natuurlijk kun je niet alles zien en zul je keuzes moeten maken maar ik denk dat het een mooie reis is op die manier.

Ik ben gestart in Brisbane en van plan zo’n 2 dagen te blijven. In Brisbane ben ik naar een YHA hostel gegaan door een tip van een besloten Facebook groep. Ik had een bericht gepost over mijn niet zo fijne hostel in Surfers Paradise en kreeg de tip om eens te kijken bij YHA. Wat meer gevarieerder publiek, meer activiteiten in en rondom het hostel. Vanuit het transit centre in Brisbane kon ik daar naar toe lopen. Ik heb daar 2 nachten geboekt en een kaartje voor de Lone Pine Koala Sanctuary. Ook ben ik member geworden van YHA voor $25 per jaar. Daarmee krijg je 10% korting op je nachten en je tours. Kosten besparen is altijd mooi meegenomen toch?! Na een uur of 2 had ik al heel wat tours geboekt waaronder Fraser Island, Whale tour, Magnetic Island en een skydive in Mission Beach!

Het hostel was erg modern en schoon. Ook was er een bar/bistro aanwezig waar je voor niet te veel geld lekker kon eten en een drankje kon halen. Ik sliep in een female dorm voor 6 personen. Toen ik daar aankwam deelde ik mijn kamer maar met 1 meisje dus het was lekker rustig.

‘s Middags ben ik Brisbane in gegaan en heb ik met een Belgisch meisje afgesproken, Ashley. Ik heb haar ook leren kennen via Facebook en zij woont sinds een paar maanden in Brisbane. We hebben gezellig gekletst en gegeten. ‘s Avonds heeft ze me South Banks laten zien. Met alle lichtjes een erg mooi plaatje. Ook is daar een aangelegd strandje en de mogelijkheid om te zwemmen. Super gaaf! Helaas had ik daar geen tijd meer voor. Ook staan daar BBQ’s die iedereen mag gebruiken.

FOTO BRISBANE EN ASHLEY

Lone Pine

Dinsdag 9 augustus ben ik naar de Lone Pine gegaan. Ik had daar afgesproken met Kevin, ook een jongen van Facebook. Wordt lid van een Facebook groep als je gaat reizen 🙂
Samen hebben we de kangoeroes gevoerd en ben ik ook de foto gegaan met koala. Dat moet je toch gedaan hebben als toerist. Er waren nog meer dieren aanwezig zoals dingo’s, tasmanian devils (ik denk altijd aan de Looney Tunes…), slangen, reptielen en vogels. Het was een klein park maar ik vond het leuk om gezien te hebben.

FOTO KANGOEROE EN KOALA

‘s Middags heb ik de gratis ferry gepakt en kon ik lekker dobberen op de Brisbane River. Ik ben uitgestapt vlak bij de Botanic Garden en daar heb ik gewandeld en in de buurt geluncht. Ik heb nog geprobeerd met Ashley af te spreken, maar dat lukte helaas niet meer. Ik ben uiteindelijk terug gegaan naar het hostel en daar genoten van de $2 taco night. Daar heb ik ook gezellig met wat mensen gekletst en vloog de avond voorbij. De volgende ochtend ben ik samen met iemand (ik ben haar naam vergeten, shame on me! Ik ontmoet best veel mensen en kan het niet altijd meer onthouden…) gaan ontbijten en was het voor mij tijd om de bus te pakken richting Hervey Bay. Dit was een ritje van zo’n 5 uur.

FOTO FERRY

Hervey Bay

Aangekomen in Hervey Bay wist ik niet zo goed hoe ik naar mijn hostel moest komen. Bleek er dus gewoon een gratis shuttle te zijn. Wat een service! ‘s Avonds gezellig in mijn hostel gegeten en met verschillende mensen aan de praat geraakt. De volgende ochtend stond Fraser Island op de planning dus ben lekker op tijd naar bed gegaan. Over Fraser Island later meer….

FOTO SUNSET HERVEY BAY

Liefs, Michelle

 

1 REACTIE

  1. Hi Michelle,

    In korte tijd leer je snel én veel. Ongetwijfeld was het misschien beter geweest om direct een kaartje te kopen met als eindbestemming Craine. Het lijkt mij ook waanzinnig mooi om op die manier te reizen. Goedkoop, je ziet ontzettend veel en stoppen waar je wilt. Vrijheid, Blijheid. Dat is waar het met zo’n reis over gaat 🙂
    Allerlei leuke dingen zien en meemaken, mensen ontmoeten. Een avontuur wat je nooit vergeet.
    Keep on going!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.