Airlie Beach, 18 juni 2003

0
445
The Whitsunday Islands

Airlie Beach, 18 juni 2003

Hi allemaal!

Eindelijk weer vaste bodem onder de voeten… drie of vier dagen terug in Airlie Beach aangekomen (na een week op de duik naar de Yongala gewacht te hebben, ging niet door, teveel wind en stroming) en de dag erna op een hele oude boot gestapt. Enorm klein, vooral het bed… ik heb nu een beetje een idee hoe de bemanning van een onderzeeboot zich moet voelen. Om in bed te komen moest ik me aan een ijzeren stang vastgrijpen, de benen in de lucht gooien en in een soepele zwaai mijn lijf op het bed lanceren, waarbij er ongeveer 2 cm tussen mijn tenen en het plafond zat (gelukkig iets meer ruimte tussen hoofd en plafond). Gelukkig was ik al een beetje gewend aan het geschommel tijdens het slapen.

 

Maar, het was niet allemaal slecht hoor… het eten was super, met een lunch dat ik als diner zou nemen en een diner dat ik – nou ja – als diner zou eten. De zee was lekker schommelend, iets van 1.5. meter golven. Eerst voeren we naar Whitsunday Island (whitehaven beach). Het strand was zo wit als ik het nog nooit gezien heb (schijnbaar is het zand daar 98% silica) en het water is echt bounty-blauw. Echt helemaal geweldig.

The Whitsunday Islands

Beetje rondgelopen en ontdekt dat er in een “meertje” gevormd door dalend tij een paar manta-rays zaten (zeg maar roggen). Helaas, we moesten al snel verder, dit keer naar een ander eiland waar ik een duik van 42 minuten (10 meter diep) deed. Echt scary, er was een of andere vis, anderhalf-twee meter lang, met een platte kop die verdacht veel op een haai leek. Op zich niet zo naar, maar erger was dat hij om mij heen bleef cirkelen. Een paar keer keek ik achter me, om te zien dat hij recht op me af kwam. Ik in schrik-modus, gelijk de vuisten omhoog (niet dat dat veel zou helpen), waarna de vis/haai weer wegging… maar hij bleef terugkomen. Scary. De dag erna heb ik weer een duik gemaakt op een van de outer reefs. Echt super. Allerlei staghorn coral, net alsof je een vogel bent die over een winters boslandschap vliegt. Ook door een paar tunnels gezwommen, waarbij ik bij eentje met de fles aan het plafond bleef hangen. Toch maar wat dieper gegaan, alle 10 cm die ik nog over had… echt gaaf..

En vandaag op de terugweg hebben we walvissen gezien, terwijl er tegelijkertijd vier dolfijnen rond de boeg zwommen en vlogen. Echt een machtig gezicht, zowel de walvissen als de dolfijnen. De walvissen schijnen dit jaar een maand vroeger te zijn dan normaal. Mazzel, want ik was al bang dat ze net als vorig jaar pas eind augustus aan de kust zouden verschijnen. Ik ben dus best wel blij !

Maar, nu is de cruise weer voorbij en heb ik weer eens kunnen douchen (waterristricties aan boord, 30 seconden douche per dag). Morgen ga ik richting een National Park om vogelbekdieren te spotten (hopelijk) en verder…. ik weet niet.

Heb ik verder nog iets te melden? Nee, ik denk het niet… dus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.