Bundaberg, 03 Juli 2003

0
507

Bundaberg, 03 Juli 2003

Hallo daar,

weer een update van de andere kant van de wereld.

Na vertrek uit Airlie Beach ben ik samen met mijn buddy van de duiktrip, een Israeli, richting Eungalla National Park gereden waar ik het laatste dier van mijn lijst wilde spotten: de Platypus.

Ik had al een uitgebreide voorstelling van dat beest gemaakt, voornamelijk aan de hand van natuurdocumentaires (ja, ik geef het toe, ik heb weleens een natuurdocumentaire gezien) en ansichtkaarten. Aangekomen bij het park bleek deze voorstelling absoluut onjuist, want in tegenstelling tot fototoestellen en camera’s zijn mijn ogen niet uitgerust met zoomlenzen…. die beestjes blijken slechts 15 cm groot te worden ! Dat was een verrassing ! Maar, het zijn hoe dan ook leuke beestjes.

 

Ergens along the road hadden we opgepikt dat Great Keppel Island erg bijzonder zou zijn. En aangezien de backpackeroperators er nog nooit van gehoord hadden, minder druk. Dus, wij erheen. Een driedaagse trip voor weinig geld. Prachtig eiland. Echt, sluit je ogen en denk aan een tropisch paradijs, kom op, probeer het. Als je echt veel fantasie gebruikt dan kom je misschien in de buurt van dit eiland. Uitgestrekte en uitgestorven stranden, helder water, mooie reefs echt super. We hebben daar nog een duik gemaakt, waarbij ik (eindelijk) een manta ray (een rog van ongeveer een meter groot) kon fotograferen. Eigenlijk per ongeluk, want ik focuste mijn camera net op die zeeslang van 2,5 meter toen de rog opschrok en wegzwom.
Die slang was echt gaaf. Ze hebben bijna geen gezichtsvermogen, dus ze zwemmen voornamelijk op gevoel, dus als je je handen beweegt, komt die slang het bestuderen. Echt geweldig, hij was slechts een meter van me vandaan. Het rare was, een paar uur eerder schrok ik me rot van een slangetje van 10 cm dat zich oprolde en zijn kop op mij richtte, maar deze supergrote (en erg giftige) slang joeg me weinig angst aan, voornamelijk omdat ik gehoord had (uit meerdere bronnen) dat zeeslangen eigenlijk nooit aanvallen.

Ik hoop dat de foto’s gelukt zijn ! Na Great Keppel Island zijn we naar 1770 gereden, de enige plaats ter wereld met een jaartal als naam. In dat jaar zette Cook namelijk voet aan wal en begon hij een kolonie met de naam (jawel) Town of 1770. Afgezien van de naam was het plaatsje eigenlijk niet super. OK, mooi strand, maar ik had net drie dagen op het strand gezeten, dus daar had ik even genoeg van. Dus, redelijk vlot verder gereden tot 25 km van Bundaberg, waar we gisternacht kampeerden en tot sluitingstijd in de local pub zaten (sluitingstijd bleek 21.30 uur te zijn….)

Vanochtend naar Bundaberg gegaan voor een toer door de Bundaberg Rum stokerij Bundaberg Rum gevolgd door een sample test. Tja, daar zit je dan, na een glas Bundy-Cola, een Royal Liquer, en een Royal Liquer met Cream… ongeveer equivalent aan 6 “standard drinks” (om 10.30 uur…), dus… teveel om te rijden. Oplossing, op het fabrieksterrein gelunched en een paar uur zitten lezen om het promillage te verlagen.

Inmiddels is het alcoholpromillage gezakt en zit ik in Bundaberg, met het voornemen om zo dadelijk naar Hervey Bay te rijden waar we een 4WD-safari op Fraser Island willen gaan boeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.