Cairns, 25 mei 2003

0
459

Cairns, 25 mei 2003

Hallo daar, blije zielen in een regenachtig land

het is weer een weekje geleden en ik vond t weer eens tijd worden voor een update.

Zoals bekend ben ik in Cairns aangekomen.
En, ik ben er ook weer vertrokken, ik ben namelijk een paar dagen naar de tropische regenwouden en de mangroven in het noorden gegaan. Ik wist eerst niet eens dat ze die hier hadden !! Echt mooi, veel goed gemarkeerde wandelingen door de jungle, helaas wel toeristisch. Maar gelukkig is het hier winter, dus weinig toeristen. Geweldige waterholes gezien, spinnen de grootte van mijn vuist, saltwater crocodiles (3m, eten onder andere koeien, paarden, mensen, varkens) en een Cassowary… een wat??

Een cassowary. Denk aan het lijf van een struisvogel, de kop van een kalkoen en een grote blauwe bult op zijn hoofd. Zijn er nog 1200 van in de wereld en een ervan besloot vlak voor mijn auto over te steken. Helaas, voordat ik een foto kon nemen was hij weer weg, maar…. wel mazzel dat ik er een gespot heb. (Zie ook Australische dieren -> vogels)

Verder aan de kust overnacht, met de kans om de zon boven de zee op te zien komen. Echt helemaal geweldig!! Zit je daar op zo een parelwit strand, palmbomen, strakblauwe lucht, niets dan het geruis van de golven en het incidentele “plof” van een kokosnoot die besluit dat hij hoogtevrees heeft en uit de palm springt. Zalig, zwemmen om 7 uur ‘s ochtends…..

(Nee, echt niet, ik doe dit niet om je jaloers te maken).

Vrijdag ben ik weer in Cairns ingecheckt, want zaterdag moest ik weer eens naar school.
Allerlei theorie over van alles en nog wat wat heel belangrijk is om te weten als je op de bodem van de zee zit. De middag allerlei oefeningen in het zwembad gedaan, voornamelijk bekend worden met je SCUBA-gear en oefeningen als het afzetten en opzetten (en leegblazen) van je masker, het gebruik van de diverse instrumenten enzo. Zondag meer theorie en nog meer oefeningen, veel emergencies. Zit je op de bodem van t zwembad met je buddy, komt de instructeur langs die je zuurstoftoevoer dichtdraait…. adem in, adem uit, adem KRRK geen lucht. Zwaaien, signalen geven, en de secondary van je buddy grijpen voordat je KO gaat.
Ok, het is een oefening, maar het voelt verschrikkelijk als je geen lucht meer krijgt. Maar, wel belangrijk om te kunnen.

Morgen ga ik op de boot. Oorspronkelijk 3 dagen, maar ik heb besloten om een paar 100-tjes meer neer te leggen en met een dag extra (en vier duiken extra) een hogere certificering te krijgen, dan kan ik ook nachtduiken, navigeren en nog wat andere leuke dingetjes. Heb er echt zin in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.