Cairns, 29 mei 2003

0
471
Sunrise dive

Cairns, 29 mei 2003

Blub!!

Ughe uch… oke, ik ben weer boven water, heb mijn zuurstoftankje weer afgegeven, het veel te strak zittende duikmasker met snorkel weer in de bak gegooid waar ik hem vandaan had gehaald en heb weer vaste grond onder de voeten.

Na de afgelopen vier dagen op een boot te hebben gezeten heb ik zeebenen ontwikkeld die op het land een beetje averrechts werken… ik loop te zwalken als het erelid van de AA…. (en ik heb dus NIET gedronken nee).

Afgelopen maandag begon met een examen van 50 theorievragen. Na dat examen gehaald te hebben ben ik met 4 anderen op de boot gezet en na een enorme ruige vaartocht (golfslag zorgde voor een schommeling om de lengteas van zo een 30 graden en de boot kwam af en toe los van het water) en een paar kotsende medepassagiers, kwam ik aan boord de KangarSunrise dive

oo Explorer, het duikschip voor de komende vier dagen.
Kennisgemaakt met de nieuwe instructeur (de onze was erg verkouden en kon zijn oren niet klaren, oftewel niet duiken) en gelunched. Ongeveer 30 minuten na de lunch lagen we in het water voor de eerste duik. (Ja ma, ik weet het, je moet niet zwemmen met een volle maag…) Heel indrukwekkend, we gingen langs het rif en door onderwater ravijnen. We zagen allerlei kleuren vissen, waarvan er een ongeveer een meter lang, een halve meter hoog en 30 cm dik was… een joekel.
En iets later…. een haai !!! Ik schrok me kapot. De haai gelukkig ook, want hij was zo weg. Het was echt een mooie duik.

ik na de duik

De tweede duik (2 uur later) stond in het teken van oefeningen. Onder water je gear afleggen en weer aantrekken, het masker van je hoofd halen en weer opzetten (en met je neus ‘leegblazen’) en allerlei oefeningen om de controle over je diepte te vergroten….

De dag erna werden we om 5.30 uur (ja echt) gewekt… om 6.15 lagen we weer in het water voor de eerste van 4 (!) duiken, weer met allerlei oefeningen. Op een van de duiken is een cameraman meegegaan (video gekocht) en moesten we een dansje voor hem opvoeren en nog wat ‘kunstjes’ doen… ziet er echt heel leuk uit.. (GvH, het dansje was ‘give me a home among the gumtrees….)

De laatste duik van de tweede dag was een nachtduik…
wow.. heel spannend. Op een gegeven moment wees de instructeur over mijn schouder, ik draai me om en zie iets gigantisch op me afkomen en rakelings over me heenzwemmen…. een enorme schildpad die wakker was geworden en niet blij was… geloof dat hij de instructeur (per ongeluk) tegen een rif heeft gestoten, hij had in ieder geval een paar goede schrammen.
En toen, was ik gecertificeerd duiker !!

De dag erna wat advanced duiken gedaan, onder water navigatie, een diepe duik (30 meter) en een Search and recovery. Moest een ringetje van een halve centimeter vinden in een gebied van 10 bij 10 meter…. dat is mij dus niet gelukt. De andere twee jongens die dezelfde duik deden wel…. maar, de rematch, een riem met gewichten in een gebied van 20 bij 20 was goed. Van ons drieen vond ik de riem, zekerde ik hem aan de liftbag en kreeg ik hem aan de oppervlakte… ook deze duik was dus gehaald. Verder heb ik een drietal duiken met een fotocamera gemaakt, drie rolletjes vol, hoop dat er wat gelukt zijn.

Korte samenvatting, de afgelopen week was erg gaaf en erg nat!!!

Mocht iemand zich afvragen wat ik hierna ga doen…. ik heb geen idee, suggesties zijn welkom….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.