Noosa, 19 juli 2003

0
441

Noosa, 19 juli 2003

Hi all,

na gisteren een enorme lap tekst te hebben getypt, gevolgd door een computercrash, hier nog een poging om te laten weten dat ik nog leef.

Wat heb ik gedaan sinds de vorige update? Eigenlijk voornamelijk gesurft (gesurfed?) Na Hervey Bay, waar ik een zwempartij in een tank met haaien heb overleefd (leuke foto’s) ben ik samen met mijn Israelische lifter (en tijdelijke duik-buddy) verder richting het zuiden gereden. Na een korte stop in Rainbow Beach en Tin Can Bay kwamen we vorige week zaterdag aan in Noosa, waar ik me had voorgenomen een driedaagse surf-cursus te volgen. Er waren een paar scholen, de eerste alleen voor meiden.
Even checken, nee, niet voor mij.

De andere twee verschilden dag en nacht van elkaar: de eerste was goedkoop en deed alleen groepslessen (10 man per coach) en de ander was twee keer zo duur, maar daar kreeg je een prive-coach. Aangezien ik het erg leuk vind om te kunnen zeggen dat ik een personal trainer heb, koos ik dus voor de 1-on-1 lessen.
Het eerste uur ging het voornamelijk over hoe je het beste kunt opstaan (geheel anders dan wat me in de les in Lorne is aangeleerd) en wat oefenen in de whitewash (het schuim, zeg maar). Na een uur sleurde Coach Christie me al mee naar de ongebroken golven die ik verbazingwekkend makkelijk de baas kon. De tweede dag zette Christie me op een iets kleiner (en minder stabiel) bord, waarna ze me uitlegde hoe je zo een ding eigenlijk kunt sturen, waarna ik wederom het water opging en vrolijk over de golven suiste. Dag drie kreeg ik les van Darryl, de hoofdcoach, ik ga er maar vanuit dat dat een goed teken is. Maar helaas begon de spierpijn van de twee dagen ervoor toch wel heel erg naar te worden.

Wel een paar leuke golfjes gepikt, maar het ging niet van harte. De dag erop dus maar eens uitgerust (dwz, geslapen op het strand).
Inmiddels had ik besloten om nog wat meer lessen te doen, dus de dag erop stond ik weer om 9.00 op het strand, om te ontdekken dat er dubbelgeboekt was… een paar maanden geleden zou ik daar redelijk kwaad over zijn geweest, maar ach… waarom zou ik me druk maken. Ongeveer een uur later kwam Darryl opdagen, zich constant verontschuldigend. Als ik wilde kon ik inspringen op de les van 10:45 (kosteloos). Prima, dacht ik… maar, terwijl ik wachtte zag ik de golven kwaaier en kwaaier worden. Steeds meer surfers hielden het voor gezien. Het was dan ook geen verrassing dat de 10:45-les werd gecancelled. Misschien ‘s middags. Uiteindelijk was het 13:00 en liep ik met een board in het water te klooien. De golven waren hoger dan ik ooit had gezien. Op de een of andere manier heb ik golven bedwongen die een normaal mens doodsangsten zouden hebben aangejaagd. Later, met een Bundy-cola in de hand in de surfclub, bleek dat er constant naar je gekeken wordt, want ik kreeg van diverse mensen te horen dat ik goed bezig was geweest… vooral voor een beginner. Ik werd er verlegen van…..

Gisteren de vierde les… erg pijnlijk. De golven waren hoog en ongebroken en ik maakte de ene nose-dive na de andere, waarbij ik regelmatig kennismaakte met de zeebodem. Ik zit dan ook weer onder de schaafwonden. Ik ben ook een paar keer erg lang onder water verdwenen, vooral de keer dat mijn benen aan elkaar zaten gebonden doordat ik door de leg-strap was gerold was lastig. Gelukkig werd een paniekaanval voorkomen doordat ik me in het water erg op mijn gemak voel (met dank aan mijn moeder die me nog voordat ik goed kon lopen mee naar het zwembad nam… thx ma) en kon ik me weer naar boven wurmen.

Vandaag (zaterdag) regende het, maar aangezien je toch nat wordt ben ik, na even twijfelen, toch weer de zee ingegaan. De golven waren mooi en ongebroken, maar minder pijnlijk dan gisteren. Een paar mooie ongebroken rollers tot aan het strand weten uit te rijden… jippie! Best wel trots op mezelf.

Verder heb ik vandaag een mailtje richting Japanese Airlines gestuurd met de vraag welke terugkeerdata er nog vrij zijn. 19 augustus ga ik namelijk echt niet halen!!! Dus, hopelijk weet ik binnenkort meer.

Vanmiddag ga ik weer wat verder (50 km) naar het zuiden, alleen weet ik nog niet precies waarheen.

Oh, en voor ik het vergeet: ik ben voor het eerst uit een hostel gekickt!! Tja, op zich niet vreemd natuurlijk, als je er niet verblijft en wel al drie dagen gebruik maakt van de keuken en de douche. Inmiddels heb ik al weer een nieuwe douche gevonden. Bovendien heb ik nu al een paar dagen fatsoenlijk gegeten, dus… fish&chips, burgers with the lot, brood met nutella en 2-minute noodles… het kan weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.