Sydney, 21 Augustus 2003

0
538
Foto van de Three Sisters, Katoomba

Sydney, 21 Augustus 2003

Weer eens een update vanuit Sydney. Ik heb eerlijk gezegd geen enkel idee waar ik in mijn laatste update ben gebleven, dus ik begin maar bij mijn nieuw gevonden carriere:
ik werk als Wilderness Defender Campaigner voor the Wilderness Society, een Australische “grass roots” organisatie die zich inzet voor de wildernis die er in dit land nog is (en het blijkt erg snel minder te worden). Mijn voornaamste rol is voorlichting en fondsenwerving, hetgeen inhoudt dat ik met een vrolijk gezicht op straat mensen aanspreek en ze een paar niet al te fijne foto’s laat zien.

Daarbij leg ik hen uit wat er in dit land niet deugt, hoe het beter kan en hoe ze kunnen meewerken om dit een mooi land te houden. Hartstikke leuk werk, je komt enorm diverse mensen tegen. Van de normale student, tot gehaaste yuppies, tot allerlei rare alternatievelingen. Ook een paar agressieve mensen (verbaal), maar dat hoort erbij. Ik ben een keer uitgescholden, want alle “greenies” zijn idioten. Alles wat ze doen is in een klein bootje door de haven jagen en de boten lastig vallen. Tja, wat zeg je dan… hmm, not me mate, I’d get seasick… ok, hij werd geen lid, maar de agressie was wat minder. Ik blijk er ook nog redelijk ok in te zijn, want in de afgelopen vijf shifts heb ik 1200 dollar contributie (per jaar) weten te verzamelen. Niet slecht, voor een beginner.

Het is een zegen dat ik nog een klein beetje spaargeld heb, want anders had ik deze baan niet kunnen doen!

Foto van de Three Sisters, Katoomba

Maar, ik ben nog steeds op vakantie, dus alleen werken is geen goed plan. Daarom zijn we (Mareike en ondergetekende) van het weekend naar de Blue Mountains gegaan, waar we wat bushwalks deden, en ik met mijn stomme kop bijna weer door mijn knie ging…. Ach ja, je kan niet alles hebben.
De Blue Mountains waren dit keer mooier dan in Feb/Mrt, want dit keer waren er geen wolken. Ik kon dus de hele vallei zien en ook de Drie Zusters (de rotsformatie, niet de bar) waren in hun volle glorie te zien. Jippie. En gisteren hebben we een walk gedaan in North Sydney. Geloof het of niet, maar midden in de stad is er een walking track waarbij je geen enkel teken van beschaving tegenkomt. Erg bijzonder, mooie natuur, een mooi strandje aan de rivier -ideaal voor lunch- en een paar rare beestjes. Jep, ik heb het hier wel naar mijn zin.

Dit laatste wordt niet tenietgedaan door de frequentie waarmee ik op straat wordt lastig gevallen. Tot nog toe wordt ik elke keer aangesproken door een portier (drie keer bijna zelfs ontvoerd) die me in een of ander bordeel wilde sleuren en er zijn ook een aantal dames die graag wat aan me willen verdienen (Jurjen, remember Barcelona ???) Maar goed, alles went…

Vandaag gaan we richting Paddington Market, welk een markt schijnt te zijn waar de raarste mensen van Sydney heen komen. Ben benieuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.