Australië bestaat niet!

1
1673
Foto: Wikipedia Commons

Australië bestaat niet. Sterker nog, het is een verzonnen land. Een cover up van een enorme massamoord die zijn weerga niet kent. Engeland heeft Australië verzonnen als bestemming voor misdadigers. Maar de 160.000 criminelen die in de loop van acht decennia naar Australië werden gestuurd zijn ergens op de oceaan overboord gezet en verdronken.

Flat earth

Dat is althans de theorie van een groep Flat Earthers. Deze mensen, die geloven dat de aarde plat is, zaten natuurlijk enorm in de maag met het concept van een land op het zuidelijk halfrond. Dus kwamen ze met de theorie op de proppen dat Australië een nogal groots opgezette hoax is.

Maar als dat waar is, dan ben ik – als schrijver van dit stukje – onderdeel van een boosaardig plot, toch? Niet per sé. Want het kan goed zijn dat mensen een herinnering hebben aan een verblijf in Australië. Alleen waren die mensen niet in Australië, maar in een fake locatie. Deze mensen, ik dus ook, zijn per vliegtuig naar een eilandje gebracht dat Australië moet voorstellen. Een eilandje vol acteurs en decorstukken. Hier staat alles in het teken van bedrog. Alles om de bezoeker te laten geloven in het bestaan van Australië.

Overtuigend acteerwerk

En dat doen ze overtuigend, moet ik zeggen. Ik heb immers op dat eilandje een auto gekocht en heb er in totaal 20.000 kilometer gereden. Vaak wist ik ’s ochtends nog niet eens waar ik ’s avonds wilde aankomen. En toch heb ik elke dag ervaren als een volstrekt natuurlijk verlopen reisdag. Geen rare glitches, geen plotse decorwisselingen, niets. Ik moet zeggen: ik ben diep onder de indruk van het acteertalent van de fake-Aussies.

Ik vraag me trouwens wel af of het niet gewoon veel simpeler zou zijn om de massamoord op 160.000 criminelen toe te geven en deze hele schertsvertoning op te doeken. Immers, dit moet toch bakken met geld kosten? Of zouden die Flat Earthers gewoon uit hun nek zwammen en zou Australië wél echt bestaan?

DELEN
Vorig artikelBackpacker is iets té zuinig
Volgend artikelReizen maakt je sexy!
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.