Backpacken in Australië? Zo overleef je de felle zon

0
232

Zeker in de zomer kan de temperatuur in Australië niet te harden zijn! Nu al zie je dat de temperaturen in de zomer de grens van vijftig graden overschrijden. Wist je dat dit over tien, twintig jaar de standaard gaat worden? In ieder geval: indien je binnenkort gaat backpacken in Australië moet je je goed voorbereiden op de felle zon. In dit artikel staan 3 tips, waardoor jij beter bestand bent tegen de zon!

1)   Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard is het slim om je regelmatig in te smeren. Slip, slap, slop, weet je wel? Hiervoor heb je tal van varianten, denk aan Nivea zonnespray, Australian gold zonnebrand en Biodermal zonnecrème. Probeer zoveel mogelijk je lichaam te bedekken voor de zon. Misschien vind je een hoedje of een petje niet leuk bij je staan, maar als de temperaturen de dertig graden voorbijgaan is het zeker aan te raden!

2)   Pas je leefritme aan

Indien het bijna ondraaglijk warm is is het verstandig om in de middag een siësta te houden en naarmate de avond vordert actiever te worden. Hou je niet zo van de siësta? Kies dan voor activiteiten waar je niet te veel last van de zon krijgt. Ga bijvoorbeeld duiken of wandel door een park.

Een mooie plek om aan de hitte te ontsnappen is door te duiken in de Great Barrier Reef. Ook zonder duikbrevet is het mogelijk om door dit natuurgebied te gaan. Verschillende duikscholen bieden je een introductiecursus. De Great Barrier Reef is echt de moeite waard. Wist je dat het gebied door de Lonely Planet op nummer 2 staat in de lijst van mooiste bezienswaardigheden?

Zoals eerder aangegeven heeft Australië, ondanks het warme klimaat, prachtige natuurgebieden. In de buurt van Sydney heb je bijvoorbeeld Murramarang National Park.  Als je geluk hebt kom je in dit park de kangoeroes tegen. Neem een verkoeling in het water en ontdek de watervallen die dit park rijk is. En wat te denken van Kakadu National Park in het (erg) warme Northern Territory?

Kan je niet goed slapen in de avond? Kies er dan voor om met je nieuwe vrienden naar het strand te gaan. Zo koel je lekker af.

Ook je voeding hoort aangepast te worden aan de temperatuur. Vermijdt zoveel mogelijk vlees tijdens een barbecue ‘s middags en ga meer voor salades en fruit, zoals een watermeloen. Drink verder iets minder alcohol, want zonder dat je het door hebt droogt dat je lichaam uit. Ga voor water! Als je het saai vindt kan je hiermee variëren door schijfjes fruit toe te voegen.

3)   Hou het binnen zo koel mogelijk

Naarmate het steeds warmer wordt is het zaak om de zon zo min binnen te laten schijnen. Doe bijvoorbeeld het zonnescherm en luiken van je dormroom ruim op tijd naar beneden. Als het juist kouder begint te worden wordt het tijd om te verkoelen.

Backpacken in Australië; een unieke belevenis!

Je reis door Australië moet je niet door het weer laten beïnvloeden. Bereid je natuurlijk wel goed voor door zonnebrand alvast in te kopen van merken als Biodermal, Nivea en Australian Gold. Pas ook je levensstijl aan en breng verkoeling in het huis. Je moet je vooral niet te druk maken om de hoge temperaturen. Daar is het land veel te mooi voor!

DELEN
Vorig artikelCanberra: designhoofdstad van Australië?
Volgend artikelBackpacken in Australië; 5 zaken die je van te voren geregeld moet hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.