Surf en strand bij Coffs Harbour

0
139

Coffs Harbour is onder backpackers een bekende naam. Het plaatsje ligt in het noorden van New South Wales, op ongeveer 550 kilometer van Sydney. Brisbane ligt 440 kilometer verder. Door de noordelijke ligging heeft Coffs Harbour (liefkozend ook wel “Coffs” genoemd” een wat warmer klimaat. Voeg daarbij de goede golven en het is duidelijk: hier ga je heen om te surfen.

Bekijk ook eens hoe druk het is via de webcam.

Strandleven

Coffs Harbour heeft naast prachtige golven en stranden ook de gebruikelijke andere dingen: een overdaad aan hostels, kroegen en restaurantjes waar het goed toeven is. Helaas is er in het plaatsje zelf verder weinig te beleven, je moet het hier echt hebben van de zee, of van excursies.

Toeristen weten Coffs Harbour te vinden. In de omgeving van het plaatsje liggen dan ook meerdere toeristen resorts. Coffs Harbour zelf heeft echter haar karakteristieke uitstraling weten te behalen.

Andere attracties in en bij Coffs Harbour

Heb je even behoefte aan wat afwisseling? Dan kun je vanuit Coffs Harbour een stukje landinwaarts trekken om de (World Heritage) tropische regenwouden te bezoeken. Reizigers met een auto kunnen genieten van een toeristische route over de Pacific Highway.

Duiken

Foto: Jetty Dive Centre, Coffs Harbour
Onderweg naar een duikstek (Foto: Jetty Dive Centre, Coffs Harbour)

Ook voor de duikers onder ons is Coffs Harbour interessant, want er zijn een aantal zeer aantrekkelijke duikstekken nabij het Marine National Park, waar je grijze haaien tegen kunt komen, waar walvissen voorbijtrekken (in het seizoen) en waar ook zeeschildpadden hun thuis hebben gevonden.

Jetty Dive Centre organiseert regelmatig duikexcursies. Kun je nog niet duiken? Dan kun je hier ook een cursus volgen. Ideaal als je noordwaarts reist, want van hier kom je de ene na de andere mooie duikplek tegen.

Adrenaline shot of “foute uitjes”

Een kameel van Coffs Harbour Camels.
Foto: Coffs Coast Camels

Wil je actie? Slinger door de bomen in het klimbos (met parcours van verschillende niveau’s), rijd op een kameel of stort jezelf als een suïcidale maniak uit een goed werkend vliegtuig met een van de twee Skydive-aanbieders.

Wil je echt het ultieme foute uitje doen? Ga dan op pad met de Segway!

Hé, Bert..je hebt een banaan in je oor

Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de Big Banana. Deze attractie is een beroemde plek voor een selfie. Echt iets waar je een foto van maakt en doorreist. Nou ja, misschien dat je nog even wat leest over de bananenteelt, maar verder is hij niet heel boeiend. Het belang van de Big Banana voor backpackers zit hem vooral in de bananenteelt waarvoor hij symbool staat. Dit levert veel werkgelegenheid op, waarmee je als backpacker wat kunt bijverdienen. Hou er wel rekening dat het werk loodzwaar is. Je loopt de hele dag te zeulen met trossen van 50 kilo of meer…

Ons advies: bezoek Coffs Harbour en geniet van alles wat er te doen is. Maar blijf er ook weer niet te lang hangen!

DELEN
Vorig artikelGluren naar Aussies (14): Shark Island
Volgend artikelGluren naar Aussies (15): Palm Cove (QLD)
Reizen leert je jezelf kennen. Dat gun je iedereen! Dus pak die backpack vol en spring op het vliegtuig. De wereld ligt aan je voeten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.