Visum Australië

Van plan om binnenkort naar Australië af te reizen? Om dit land binnen te komen, heb je een visum nodig. Gelukkig kun je een visum tegenwoordig online en snel aanvragen! Maar welk visum heb je precies nodig voor jouw reis? Zo heb je bijvoorbeeld een visum voor een kort verblijf, maar ook voor langere periodes zoals een werkvakantie.

 

 

Soorten visa

eVisitor visum

Verblijf je voor een kortere tijd in Australië? Dan moet je een eVisitor visum aanvragen. Met dit visum kun je maximaal drie maanden in Australië verblijven. Het is niet toegestaan om met het eVisitor visum betaald werk te verrichten. Vrijwilligerswerk mag dus wel! Het visum is één jaar geldig en gratis via de website van de immigratiedienst van Australië aan te vragen. Wil je de aanvraag liever indienen via een Nederlands visumbureau? Dat kan! Je kunt hem online aanvragen voor €14,95.

ETA Australië

Als je niet aan de eisen van een eVisitor visum voldoet, moet je een ETA Australië aanvragen. Het eVisitor visum kan worden afgewezen als je niet over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt. Een ETA aanvragen is echter wel duurder en ingewikkelder dan een eVisitor visum. Mocht je toch een ETA aan willen vragen, doe dat dan via een reisbureau, luchtvaartmaatschappij of online.

Working Holiday Visum

Blijf je langer dan drie maanden in Australië of wil je er betaald gaan werken? Dan moet je een Working Holiday Visum aanvragen. Met dit visum mag je maximaal één jaar verblijven in Australië. Er gelden wel een aantal eisen aan het Working Holiday Visum. Zo moet je kunnen aantonen dat je over 5.000 Australische dollars bezit én mag je niet langer dan zes maanden voor dezelfde werkgever werken. Ook geldt er een harde leeftijdseis voor het visum. Je moet namelijk tussen de 18 en 31 jaar zijn om in aanmerking te komen. Het is wel toegestaan om Australië te verlaten om bijvoorbeeld een uitstapje te maken naar andere landen. Het Working Holiday Visum is één jaar geldig, kost €277,- en kun je op de website van Nederlandse visumbureau's aanvragen of via de immigratiedienst van Australië.

 

Tips

  • Vraag je visum ruim van tevorenaan. Dit kan namelijk niet last minute op het vliegveld. Daarnaast is het altijd fijn om voorbereid op reis te gaan!
  • Als je je visum indient via een visumbureau, kijken zij vaak nog het formulier na op invulfouten. Ook kun je via Nederlandse visumsites met iDeal betalen.
  • Ben je van plan om auto te rijden in Australië? Hier moet je een IRB (internationaal rijbewijs) voor aanvragen en kun je doen op verschillende websites.