Vliegtijd

De vliegtijd naar Australië… Voor velen is dit begrip een doorn in het oog. Vooral als je naar een ver land als Australië wilt vliegen. En terecht. Vaak ben je in totaal meer dan 24 uur onderweg… Een hele lange zit dus. Gelukkig is Australië de vliegtijd dubbel en dwars waard; het heerlijke weer, de exotische dieren en bijzondere landschappen wil je voor geen goud missen!

Vliegen naar Australië gaat helaas niet in één zit. Je zult minimaal een keer over moeten stappen. Als je zo goedkoop mogelijk wilt vliegen, moet je zelfs rekening houden met meerdere keren overstappen. Waar de overstap is, verschilt per vliegtuigmaatschappij. Vaak zijn dit vliegvelden in Aziatische steden zoals Hong Kong en Singapore.

 

Luchthavens Australië

Wist je dat Australië 148 luchthavens heeft? Dat is niet niks! En dat maakt het al helemaal lastig om te bepalen welke luchthaven ideaal is voor jouw reis. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet.

  1. Sydney Airport (SYD): dit is de grootste luchthaven van Australië en wordt jaarlijks bezocht door zo'n 44 miljoen passagiers. De luchthaven van Sydney wordt ook wel Kingsford Smith International Airport genoemd. Sydney ligt in het zuidoosten van Australië.
  2. Melbourne Airport (MEL): Melbourne ligt in het zuiden en is met 36 miljoen bezoekers per jaar de een-na-grootste luchthaven van Australië.
  3. Brisbane Airport (BNE): de top drie wordt afgesloten door Brisbane Airport. Brisbane is te vinden aan de oostkust van Australië.
  4. Perth Airport (PER): de luchthaven en stad Perth ligt in het westen van Australië.
  5. Adelaide Airport (ADL): Adelaide Airport is te vinden aan de zuidkust en vervoert jaarlijks ongeveer 8 miljoen passagiers. Deze luchthaven wordt echter niet vaak gebruikt voor vluchten vanuit Nederland.

Australië kent nog vele andere, belangrijke luchthavens zoals Cairns Airport en Canberra airport. Deze luchthavens zijn handig voor binnenlandse vluchten. Als je echter vanuit Nederland wilt vliegen zijn luchthavens zoals Sydney Airport en Melbourne Airport een betere optie.

 

Hoe lang is het vliegen naar Australië?

Maar hoe lang is het nou daadwerkelijk vliegen naar Australië? De vliegtijd hangt af van de stad waar je naartoe vliegt. Sydney is bijvoorbeeld een stukje verder reizen dan Perth. Houd rekening dat je zeker, inclusief wachttijd op het vliegveld, ongeveer 25 tot 30 uur onderweg bent… Wow! Bekijk hieronder een overzichtje van de vliegtijden vanuit Amsterdam.

Amsterdam – Sydney: 21 uur en 20 minuten

Amsterdam – Melbourne: 21 uur en 20 minuten

Amsterdam – Brisbane: 27 uur

Amsterdam – Perth: 20 uur en 40 minuten

Amsterdam – Adelaide: 20 uur en 50 minuten

 

Het is ook mogelijk om vanuit Rotterdam Airport en Eindhoven Airport naar Australië te vliegen. In de meeste gevallen is de vliegtijd dan wel langer en moet je meerdere keren overstappen. De beste optie is om via Amsterdam Schiphol Airport te vliegen! Besluit je toch om via Rotterdam Airport of Eindhoven Airport te vliegen? Hieronder een handig rijtje van de vliegtijden naar de belangrijkste, Australische steden.

Rotterdam – Sydney: 32 uur

Rotterdam – Melbourne: 25 uur en 20 minuten

Rotterdam – Brisbane: 26 uur en 10 minuten

Rotterdam – Perth: 24 uur en 50 minuten

Rotterdam – Adelaide: 28 uur en 30 minuten

Eindhoven – Sydney: 30 uur en 15 minuten

Eindhoven – Melbourne: 26 uur en 40 minuten

Eindhoven – Brisbane: 26 uur en 15 minuten

Eindhoven – Perth: 23 uur en 50 minuten

Eindhoven – Adelaide: 23 uur en 50 minuten

TIP: voordelig je ticket naar Australië scoren? Boek dan tijdens de KLM Real Deal Dagen!