Er zijn vele soorten dieren in Australië en niet allemaal even onschuldig. Van een onschuldige tekenbeet naar een giftige beet van een slang. Het is daarom van belang dat je je goed voorbereid op de gevaarlijke dieren in Australië voordat je dit verbazingwekkende land binnenkomt. Deze tekst is vooral niet bedoeld om jou bang te maken! Australië blijft, ondanks de gevaarlijke dieren, een fantastisch land om te bezoeken. Wij hebben een aantal voorbereidingen beschreven zodat jij weet hoe je met de gevaarlijke dieren moet omgaan.

 

Kangoeroe  

Het zijn de meest typerende dieren van Australië. Ze ogen erg schattig en lief, maar pas op met het te snel trekken van conclusies, want kangoeroes kunnen zich snel bedreigd voelen. Rondom de grote steden zijn kangoeroes mensen gewend. Daarbuiten kunnen ze echter onverwachts uit de hoek komen, let dus goed op. Als een kangoeroe in volle vaart op je afkomt gerend, zoek dan dekking! 

 

Koala’s 

Ook koala’s lijken poeslief. Als ze in het nauw worden gedreven kunnen ze echter wel onverwachts handelen. Deze dieren hebben krachtige kaken, sterke hoektanden en lange klauwen. Hierdoor is het niet onverstandig om toch altijd afstand te houden van de koala’s. Tenzij je een koala park bezoekt, daar zullen altijd mensen aanwezig zijn die met een nauwlettend oog meekijken. 

 

Slangen 

Naast de kangoeroes en koala’s zijn er ook veel slangen aanwezig in Australië. Minder leuk nieuws is dat meer dan de helft van alle giftige slangen in Australië leeft. Niet alle slangen zijn giftig, maar het is erg lastig om de giftige van de niet giftige slangen te onderscheiden. Wees daarom dus super alert als jullie door de natuur lopen. Ze kunnen namelijk uit het niets opeens verschijnen… Maar dit moet het plezier van het land niet bederven, want Australië blijft nog steeds een bijzonder mooie ervaring. 

 

Spinnen 

De spinnen in Australië zijn vooral te vinden in de natuur en op donkere plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onverlichte toiletgebouwen die niet vaak worden gebruikt of andere leegstaande gebouwen. Zodra je zo’n gebouw binnenkomt is het belangrijk dat je goed met een zaklamp checkt waar alle spinnen zitten. Op die manier ben jij goed voorbereid en zal je niet worden verrast door een grote spin… Mocht je wel gebeten worden door een spin, houd dan goed in de gaten hoe je je voelt. Ga naar een ziekenhuis als de klachten erger worden. 


Dus hoe bereid je je voor op de gevaarlijke dieren in Australië? Het antwoord is per diersoort verschillend, maar het is altijd goed om scherp te blijven tijdens je vakantie. Succes, maar vooral heel veel plezier Down Under!